Izvor: Tanjug
17.04.2023 u 12:22
1

PRESUDA MOSKVE: NATO lobisti 25 godina robije

Moskovski gradski sud osudio je danas opozicionog političara Vladimira Kara-Murzu na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja lažih vesti o ruskoj vojsci.

Pored toga, on je kažnjen sa 400.000 rubalja, ograničenjem na godinu i po dana i zabranom da se bavi novinarstvom na sedam godina.

ŠOJGU PODNEO RAPORT PUTINU: Započela iznenadna vojna vežba Pacifičke flote

Pretresi su održani u Moskovskom gradskom sudu iza zatvorenih vrata, a istragu je vodio Istražni komitet. Kako je za rusku agenciju rekao Kara-Murzin advokat Vadim Prohorov, ovo je prvi put da slučaj izdaje vodi Istražni komitet, a ne Federalna služba bezbednosti (FSB).

U intervjuu CNN emitovanom nekoliko sati pre nego što je uhapšen, Kara-Murza je tvrdio da Rusijom upravlja „režim ubica“, preneo je Rojters.

On je, takođe, koristio govore u SAD i širom Evrope da optuži Moskvu za bombardovanje civilnih ciljeva u Ukrajini, optužbu koju ona odbacuje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRESUDA MOSKVE: NATO lobisti 25 godina robije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter