Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 10:54
0

„AKO MOGU DA POMOGNEM, POMOĆI ĆU“: Brazilski predsednik spreman da posreduje u razgovorima između Putina i Zelenskog

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva rekao je da će biti spreman da posreduje u razgovorima između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, ako bude potrebno.

– Ako mogu da pomognem, pomoći ću. Ali ako se ukaže potreba za razgovorima sa Putinom i Zelenskim, biću spreman da razgovaram o mirovnim naporima, nema problema. Ono što nam je zaista potrebno je da okupimo grupu dovoljno moćnih ljudi da budu poštovani za pregovaračkim stolom. I trebalo bi da se angažujemo sa obojicom, rekao je da Silva.

Političar je takođe predložio uspostavljanje širokog međunarodnog formata razgovora koji bi mogao biti sličan G20 za razgovor o miru u Ukrajini.

UKRAJINA U STRAHU I STREPNJI: „Rusija planira da nabavi iranske balističke rakete protiv kojih nemamo odgovor!“

Brazilski lider je rekao da je o tome već razgovarao sa Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i da namerava da to pitanje pokrene na pregovorima sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom u februaru i sa kineskim liderom Si Đinpingom u martu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter