Izvor: HappyBSC
14.07.2022 u 21:40
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Vojska Rusije je najpripremljenija za rat na duge staze i rat iscrpljivanja“, „Građanima Evrope su uveli koncept strateškog informisanja“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: novinar Dragan Vujičić, prof. dr Nenad Perić, i Milutin Ilić- NVO Geopolitika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Strateška prednost koju su Rusi ostvarili sastoji se u tome da su zapravo potpuno uništili ozbiljne ofanzivne sposobnosti ukrajinskih snaga“ u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Dragan Vujičić, novinar

Nastavlja se ruska vojna mašina i ne pokazuje znake zamora. Rusi su uveštili ratovanje od 2017. godine. Oni izvršavaju svoje borbene zadatke, napreduju očigledno po svojim planovima i ne žure previše. Rusi ratuju sa četiri puta manje vojnika nego što ima druga strana. Ovo je jedan presedan, kada gledamo istoriju ratovanja. Nema naznaka kada će ovo da stane – rekao je novinar u emisiji „Aktuelnosti“.

– Zelenski priča to što priča svaki dan. Sledeći na vestima zapadnih medija su njegovi saveznici iz Zapadnih zemalja koji nastavljaju najavu vojne pomoći. Ceo svet se već umorio od ovih izveštaja – dodao je Vujičić.

Dodaje i da se reke naoružavanja slivaju u Ukrajinu, i zato rat neće stati.

Novinar je takođe dodao i da s erat preliva svakako i d apreti da se prelije u Zapadnu Evropu.

Prof. dr Nenad Perić

U vezi sa ukrajinskim žitom i izvozom istog

– Kada je došlo do blokade ukrajinskih luka mogli smo da primetimo u zapadnim medijima bombastične naslove, kako će to ipak da se organizuje i preveze. O prevozu 20 miliona tona žita kamionima ne ide nikako, niti putevi, niti količina koja se prevozi… To su cifre koje su nekom ko logički razmisli, sumnjive i ako se dublja analiza napravi, dolazi se do zaključka da je to apsolutno neizvodljivo – rekao je prof. dr Perić.

O ruskoj vojsci

– Ono što je interesantno za rusku vojsku, a što se pokazuje iz dana u dan, je to da je ruska vojska, od svih vojski na svetu, ubedljivo najpripremljenija za rat na duge staze i rat iscrpljivanja. Rusija vodi ovaj rat sa mnogo manje ljudstva nego što se inače rat vodi. Uvek se teži da napadač ima tri puta više nego onaj koji se brani, a ovde imamo suprotno. To pokazuje efikasnost ruske vojske, koliko god analitičari i mediji na Zapadu pokušavaju da prikažu „ovako „ili „onako“. Sigurno je da je ruska vojska imala neke omaške u ovom ratovanju, ali pre će biti operativnom ili taktičkom, ali čisto sumnjam da su imali omaške na strateškom nivou. Naprotiv, vrlo dobro ispunjava zadatke koji su joj dati – rekao je Nenad Perić.

On je dodao da je u proteklih dvadesetak godina ruska strana delimično usvojila neke metode Zapada, shvatajući da ukoliko želi da se bori i potencijalno izbori sa istim, mora da upotrebi slično oružje.

Milutin Ilić, NVO Geopolitika

– Sada smo došli u jednu apsurdnu situaciju da su vlade građana Evrope odlučile da svi ljudi koji tamo žive više nisu dovoljno zrele ličnosti da mogu da gledaju dve strane i da donose svoj kritički stav i svoje  rasuđivanje, bez obzira na stepen obrazovanja i ulogu u društvu. Nego su oni za svaki slučaj, uveli „koncept strateškog informisanja“ da nas oni informišu da mi nemamo šta da razmišljamo – rekao je Ilić u emsiji.

– Od početka rata, ja sam na stavnovištu da je Rusija ušla sa prilično malim kapacitetima i snagama. Ne poštuje se taj strategijski odnos 3:1, napadač-napadnuti, ali je vidljivo od samog početka da je u pitanju jedan nov koncept strategije i taktike. Rusi nisu „badava“ gledali ove naše sukobe u Jugoslaviji devedesetih. Čini mi se da su neke pouke izvukli i iz sukoba sa naših prostora i mislim da ih implementiraju u načinu vođenja ovog rata. Plus, nov momenat. Intenzitet bombardovanja, po mom skromnom mišljenju 1999. godine, resursi koje je cela NATO Alijansa upotrebila na SRJ, preciznost i obim, je na značajno višem nivou sada kada pogledamo ruska sredstva. Mislim da je preciznost povećana. Mobilne telekomuinikacije i jedni i drugi vrlo retko blokiraju, već ih koriste i vrše nadzor jedni nad drugima. Tehnika sve više dolazi do izražaja u odnosu na čoveka. Dosta su precizniji raketni udari, dosta je preciznija artiljerijska vatra, dronovi se dosta više koriste itd.  – rekao je Ilić u emisiji „Aktuelnosti“.

– Žao mi je što su Ukrajinci došli u situaciju u koju jesu, ali Rusi će ostvariti svoje ciljeve u Ukrjaini, ali šta će biti dalje ne znam. Moguće je i prelivanje konflikta. Putin ne odlazi u neku drugu državu da interveniše dok ga zvanično vladar te države ne pozove, mislim na Siriju i na još neke intervencije, gde se poštuje načelo međunarodnog prava, za razliku od Zapadnog sveta koji je brutalno kaubojski išao izvodio intervencije bez poziva legitimno izabranih vladara, čak je Zapad i  rušio neke vlade. U tom kontekstu je Putin dan pre napada na Ukrajinu priznao Donjecku i Lugansku republiku, pa je na poziv priznate Luganske i Donjecke republike sutradan ušao da interveniše – dodao je Ilić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter