Izvor: Happy BSC
28.05.2022 u 23:17
0

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: Zapad pokušava u okviru HIBRIDNOG RATA da izazove unutrašnje sukobe u Rusiji!

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ razgovaramo sa našim gostima. 

Novinar Đuro Bilbija, politikolog Aleksandar Pavić, advokat Branko Pavlović i bivši pripadnik KOS Ljuban Karan gosti su večerašnje emisije „AKTUELNOSTI“ gde govore više o rusko-ukrajinskom sukobu, ali i drugim najaktuelnijim dešavanjima u svetu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U EMISIJI AKTUELNOSTI NA TV HAPPY: Sada je jasno da je Soroš scenarista ukrajinske krize, a Vašington je režiser, Kijev nema moć da samostalno donosi odluke!

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji AKTUELNOSTI.

Đuro Bilbija, novinar

– Jasno je da Ukrajina kao sada što postoji neće postojati, bar ne u tom obliku. Pitanje šta će osstati od Ukrajine, ako uopšte bude i opstala. U Moskvi je sazrela svest da svaka Ukrajina, ma koliko mala bila, će biti od strane Zapada pretvarana u Antirusiju i Moskva to sad više neće dozvoliti – istakao je novinar.

– Plan da se Rusija u blickrigu izoluje i baci na kolena nije prošao – dodao je novinar.

Ističe da u borbama u Ukrajini ratuju i francuski i nemački oficiri i da se zato sve više insistira na pregovorima od strane Zapada. Novinar, takođe, navodi da je pitanje da li će oni biti predmet tajne razmene, kao što je slučaj sa Sirijom, kada su američki i britanski oficiri tajno razmenjivani.

Bilbija ističe da Poljska ne odiustaje od pretenzija na zapadni deo Ukrajine. On dodaje da Poljska pretenduje da obnovi pojam „pospolita“. To znači da žele da uključe u sastav Poljske deo Belorusije i  pretenduju na neku vrstu državne zajednice sa Litvanijom, delimično jer smatraju da je Viljnus poljski grad.

Branko Pavlović, advokat

Branko Pavlović kaže za emisiju „Aktuelnosti“ da je vrlo bitno da li će se zarobljenicima suditi u Donbasu ili negde drugde. Advokat ističe da u Donbasu i dalje postoji smrtna kazna, dok u drugim državama ne. Obzirom da se ratovalo na toj teritoriji i da su na toj teritoriji tj. teritorije Donejcke i Luganske republike uhvaćeni, logično je da će im u Dobasu bit suđeno.

Broj nacista kojima se treba suditi daleko prelazi pravosudne kapacitete, ne samo Luganska i Donjecka, nego Francuske, Amerike, i Nemačke zajedno. Ne možete da sudite tolikom broju zlikovaca ukoliko želite da idete do kraja – istakao je advokat.

Ističe da će jedan broj tih zarobljenika na kraju biti razmenjen, ali ne oni najgori. Oni koji su bili najgori i činili najteže zločine, njimaće se suditi sigurno.

Advokat Pavlović dodaje i da su finansijski problemi Zapada, pre svega SAD,  počeli i pre sukoba u Ukrajini. Konflikt u Ukrajini im je samo dodatan problem.

Aleksandar Pavić, politikolog

– Sve više ima traženja razgovora sa ruskom stranom, jer ne ide baš tako kao što je Zapad zamislio. Njihova „kula od karata“ se ruši. Ti političari su počeli da veruju u tu propagandu. Makron i Šolc su tražili oslobađanje pripadnika „Azova“. Evropska unija, kao simbol slobode i demokratije, traži oslobađanje „Azovaca“, a pre toga su ih sve vreme podržavali. Ne treba zaboraviti da je evropska zajednica i ovde devedesetih podržavala nastavljače radova ustaša i handžar divizija. Oni su nastavili gde su stali – istakao je politikolog. 

Politikolog Pavić kaže da Krim nikad više neće izaći iz sastava Rusija, da ta opcija ne dolazi u obzir. 

Dodaje da jedino postoji opasnosto od režiranja neke provokacije koja može da eskalira ratom i kao primer navodi ulazak Poljske u Ukrajinu.

Ljuban Karan, bivši pripadnik KOS-a

– Putin se ne obraća slučano FEDERALNOJ SLUŽBI BEZBEDNOSTI. FSB brine o unutrašnjoj bezbednosti Rusije. Sada je to važno koliko i dejstva na ratištu, jer je Rusiji objavljen TOTALNI HIBRIDNI RAT. To znači da se ne dejstvuje samo spolja. Postoji niz mera kojima se nastoji da se izazovu unutrašnji problemi i neredi u Rusiji. To se radi preko agenata uticaja i to se radi na duge staze – rekao je Ljuban Karan.

Ljuban Karan dodaje da to funkcioniše, ne preko obaveštajnih službi, već preko raznih agencija koje finansiraju razne nevladine organizacije.

– Oni pokušavaju da u okviru hibridnog rata izazovu unutrašnje probleme u Rusiji, jer je ovaj hibridni rat jedna vojna stategija koja isto tako koristi silu, ali ne spolja, nego iznutra. Iznutra treba potpaljivati sukob i stvoriti unutrašnje nerede  koji će rezultirati silom, kao što je to bilo na Majdanu gde je silom srušena vlast i formirana nova – dodao je Karan. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter