Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 09:22
0

„ALI SVET OVO RADIJE NE VIDI“ Mirošnik tvrdi da bi Ukrajina sravnila Donbas sa zemljom da Rusija nije intervenisala!

Mirošnik je skrenuo pažnju na činjenicu da pre godinu dana ni garanti Minskih sporazuma, Francuska i Nemačka, ni Generalna skupština UN nisu primorali Kijev da ispuni svoje obaveze.

Ukrajina bi sravnila s zemljom republike Donbasa pre godinu dana da Rusija nije na vreme intervenisala priznavanjem Luganske i Donjecke Narodne Republike i pokretanjem svoje specijalne vojne operacije, izjavio je u petak bivši ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik.

– Pre tačno godinu dana ukrajinski režim je počeo artiljerijske pripreme pre napada na Donbas! Grupa od 150.000 vojnika, naoružana i obučena od strane NATO-a, spremala se da počisti Donbas. A da nije odluke Rusije da započne specijalnu vojnu operaciju, jednostavno bismo bili izravnani – napisao je on na svom Telegram kanalu na godišnjicu početka eskalacije situacije u Donbasu, i dodao:

– A ni UN ni OEBS to ne bi primetili.

Mirošnik je podsetio da su od 17. do 24. februara, kada je Ruska Federacija počela svoju specijalnu vojnu operaciju, ukrajinske oružane snage ispalile 551 granatu na teritoriju LNR. Tada je, podseća on, „u republiku uletelo 700-800 komada municije dnevno“. Bilo je pokušaja proboja odbrane, kao i žrtava među civilima.

RUSKA AMBASADA REAGOVALA NA IZJAVU VIKTORIJE NULAND: „Otvorena manifestacija ratničkog raspoloženja SAD, zaštitićemo građane i zemlju“

Takođe u petak, Mirošnik je skrenuo pažnju na činjenicu da pre godinu dana ni garanti Minskih sporazuma, Francuska i Nemačka, ni Generalna skupština UN nisu primorali Kijev da ispuni svoje obaveze.

U to vreme su republike shvatile da sat otkucava jer bi ukrajinska vojska mogla da zbriše gradove DNR i LNR, pa je počela hitna evakuacija.

– Ali svet ovo radije ne vidi i počinje da broji od 24. februara – istakao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter