Izvor: Sputnjik
20.12.2022 u 09:05
0

AMBASADA RUSIJE REAGOVALA NA KOMENTAR NEDA PRAJSA: Zapadu neće poći za rukom da Moskvu zavadi sa susedima

Pokušaji Zapada da zabije klin u odnose između Rusije i njenih suseda osuđeni su na propast, poručili su iz ruske ambasade u Vašingtonu.

RUSIJA I BELORUSIJA FORMIRAJU JEDINSTVENI ODBRAMBENI PROSTOR: Minsk dobio balističke rakete Iskander i S-400!

Ambasada je reagovala na komentar portparola Stejt departmenta Neda Prajsa koji je izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija nema nameru da „proguta“ Belorusiju nazvao „vrhuncem ironije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Takve izjave zvaničnog predstavnika administracije predstavljaju direktno mešanje u unutrašnje stvari Savezne države. Naglašavamo: kompleksna i uzajamno korisna saradnja Rusije i Belorusije izdržala je test vremena i zasnovana je na iskrenom prijateljstvu bratskih naroda dve zemlje. U uslovima kada kolektivni Zapad sa SAD na čelu na nas vrši pritisak bez presedana prirodna reakcija je da se dodatno produbi saradnja – navode u ambasadi.

Takav razvoj događaja, međutim, izaziva bes u SAD koje ne prestaju s pokušajima da izoluju Rusiju i Belorusiju na međunarodnoj sceni.

– Ovde ni do dan danas ne mogu ili ne žele da priznaju da nisu sve države spremne da žive po ‘pravilima’ koje nameće i izmišlja Vašington. U nadi da će očuvati dominantan položaj Vašingtona SAD pokušavaju da zabiju klin u odnose Rusije i suseda. Naravno, to im ni pod kakvim uslovima neće poći za rukom – zaključuju u ambasadi.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je juče u poseti Minsku, gde je razgovarao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Putin je, između ostalog, istakao da Rusija nije zainteresovana da „proguta“ Belorusiju, to nije svrsishodno – saradnja Moskve i Minska leži u koordinaciji ekonomskih pitanja, kao i u drugim integracionim savezima.

Izjave na temu da neko želi nekoga da „proguta” su besmislice, dodao je Putin.

– To su pokušaji onih koji nam ne misle dobro da uspore naš proces integracije – rekao je šef države.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter