Izvor: Kurir.rs/Index.hr
30.01.2023 u 14:58
0

AMERIČKI GENERAL U TAJNOSTI PORUČIO BENU VOLASU: „Britansku vojsku ne smatramo borbenom silom!“

Isti izvori tvrde kako se pad borbenih sposobnosti britanske vojske, koji je usledio nakon decenije rezova kako bi se uštedio novac, mora što pre promeniti zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Visokopozicionirani američki general je u privatnom razgovoru rekao britanskom ministru odbrane Benu Volasu da SAD više ne smatra britansku vojsku vrhunskom borbenom silom, javlja britanski medij pozivajući se na izvore iz odbrambenog sektora.

Britanski ministar odbrane Ben Volas i njegov ukrajinski kolega Oleksij Reznikov razgovarali su u Kijevu o ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine!

„Poenta je da je britanska vojska nesposobna zaštititi Ujedinjeno Kraljevstvo i naše saveznike u narednih deset godina“, rekao je jedan od izvora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Obrambeni izvori tvrde da britanski premijer Riši Sunak rizikuje neuspeh u svojoj ulozi „ratnog premijera“ ako ne preduzme hitne korake s obzirom na rastuću bezbednosnu pretnju koju predstavlja Putinova Rusija.

Ti hitni koraci trebali bi uključivati povećanje odbrambenog proračuna za najmanje tri milijarde funti godišnje, zaustavljanje plana o dodatnom smanjenju broja vojnog osoblja i ublažavanje pravila o nabavci, što bi omogućilo Ujedinjenom Kraljevstvu da krene u ubrzanu nabavu oružja i municije, navode izvori.

„Istorija će gledati na odluke koje će doneti ratni premijer u narednim nedeljama kao na fundamentalne, po kojima će se videti veruje li ova vlada iskreno da je njena primarna dužnost odbrana zemlje ili je to samo slogan koji ponavlja reda radi“, dodao je izvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter