Izvor: Happy BSC
23.12.2022 u 16:44
0

AMERIKA NA UDARU ARKTIČKE OLUJE:Proglašeno vanredno stanje – temperature padaju i do -45 stepeni

Guverner američke države Ohajo Majk Divajn opisao je vreme kao „jedinstvenu i opasnu situaciju“. Predviđa se da će Florida, inače poznata po velikom broju sunčanih dana u godini, doživeti najhladniji Božić u poslednjih 30 godina. Snažna arktička oluja pogodiće ovog vikenda područje SAD u kojem živi čak 135 miliona ljudi.

VANKUVER OKOVAN LEDOM: Otkazani letovi zbog zimske oluje

Meteorološka upozorenja objavljena su za savezne države od zapadne do istočne obale, pa sve do južne granice SAD, do Meksika i Floride. Glavne vazdušne luke otkazale su hiljade letova dok oluja jača, a meteorolozi tvrde da bi zahlađenje moglo da donese najhladniji Božić poslednjih decenija. Nacionalna meteorološka služba  saopštila je da su do kraja ove nedelje u nekim delovima zemlje moguće temperature od -45 Celzijusovih stepeni.

Meteorolozi su objavili i upozorenje da će čak i u većim područjima, poput grada De Moinis u Ajovi, promrzline biti velika opasnost za građane. Promrzline nastaju kada je protok krvi smanjen, često u ekstremitetima poput nosa i obraza ili prstiju na rukama i nogama. Promrzline mogu dovesti do smrzavanja i pucanja tkiva, a u nekim slučajevima nužna je čak i amputacija.

Meteorolozi kažu da bi zimska oluja od petka mogla da postane „ciklonska bomba“. Ciklonskom bombom se zovu sve oluje koje se brzo pojačavaju, a imaju pad centralnog pritiska vazduha za najmanje 24 milibara u 24 čata. „Ovo nije kao dan s puno snega kad ste bili dete, ovo su ozbiljne stvari“, upozorio je predsednik SAD Džo Bajden. Predviđa se da će oluja doneti jake udare vetra i temperaturu od -9,4 stepeni u gradu El Paso u Teksasu, gde novopristigli migranti bez dokumenata spavaju na ulicama grada.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter