Izvor: Alo.rs
03.01.2023 u 15:29
0

AMERIKA OSTAVLJA UKRAJINU NA CEDILU? Kineski analitičari izneli ŠOKANTNE tvrdnje, Kijev u problemu!

SAD će napustiti Ukrajinu iz straha da će se opeći u sukobu sa Rusijom. Ove tvrdnje pišu analitičari kineskih medija.

Prema njihovim rečima, SAD nikada nisu ni mislile da će Ukrajina pobediti Rusiju u ratu, ali je Vašington ipak uspeo da ubedi sve svoje NATO saveznike, da organizuju nabavku naoružanja i opreme za Oružane snage Ukrajine, kako bi neprijateljstva trajala što duže.

„ATENTAT NA PUTINA? RUSI BI ODMAH UZVRATILI ISTOM MEROM“: Stručnjaci otvorili do sada netaknuta poglavlja i mogućnosti!?

Vojna pomoć je ohrabrila Kijev, a ukrajinske vlasti su ozbiljno verovale da će SAD pre ili kasnije biti spremne da učestvuju u sukobu. Međutim, posle skoro godinu dana borbi, postalo je očigledno da Zapad neće poslati svoje trupe, pošto pobeda Ukrajine i otvoreni sukob sa Ruskom Federacijom, nisu bili uključeni u njegove planove.

Glavni zadatak Sjedinjenih Država je da ne postanu učesnik u ovom sukobu. Sve dok nema direktnog sukoba između SAD i Rusije, SAD mogu da garantuju svoju nacionalnu i ekonomsku bezbednost. Očigledno, ovo saznanje je izuzetno teško za režim u Kijevu, navode mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinska vojska je bila u stanju da se odupre ruskim trupama, samo zahvaljujući kolosalnoj vojnoj pomoći koju su zemlje NATO-a pružile u prvim mesecima krize. Trenutno se situacija ubrzano menja. Konflikt ostaje u produženoj fazi, a resursi zapadnih zemalja su opasno iscrpljeni, o čemu već govore američke i evropske vlasti.

– Ovo je veoma opasan signal za ukrajinsku vojsku. Dva su aspekta koji ukazuju na to da je Ukrajina u padu. Prvi je, da se zemlja u potpunosti oslanja na vojnu pomoć koju pruža NATO. Međutim, posle skoro godinu dana borbe, arsenali više od polovine članica Alijanse bili su prazni. Čak su i Sjedinjene Države počele da kupuju južnokorejsku municiju, da bi je prebacile Oružanim snagama Ukrajine“, pišu kineski stručnjaci.

Drugi aspekt je, da je Rusija počela da uništava kritičnu infrastrukturu Ukrajine, čime je zaustavila ukrajinsku vojnu proizvodnju, i poremetila logistiku snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima autora, Vašington je svestan bezizlazne situacije Kijeva, i čim budu videli, da sukob direktno ugrožava njihovu nacionalnu bezbednost, Ukrajina će izgubiti pomoć.

– Sjedinjene Države pružaju pomoć Ukrajini, sve dok situacija može doneti barem neku političku korist. Međutim, ako se odnosi sa Rusijom opasno zahuktaju, i pojavi opasnost od sudara, SAD će se brzo povući, da se ne bi opekle, naglašavaju analitičari.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter