Izvor: Kurir.rs
13.12.2022 u 08:19
0

AMERIKA U RATU PROTIV TERORIZMA: Vazdušni sukob SAD protiv Al Kaide, na ovaj način je počela intervencija u Avganistanu! (VIDEO)

Utorak 11. septembar 2001. godine, udar dva aviona Boing 767 u tornjeve Svetskog trgovinskog centra i udar aviona Boing 737 u zapadno krilo Pentagona uzbudile su SAD. Sve svetske TV stanice objavile su vest da su u Njujorku i Vašingtonu izvršeni teroristički napadi. Vlasti SAD su odmah za te napade okrivile Al Kaidu i talibane.

PENTAGON ZABRINUT ZBOG KINE Do 2035. verovatno će imati zalihe od 1.500 nuklearnih bojevih glava!

Napad na Avganistan 7. oktobra 2001. godine izveli su bombarderi B-52 i B-1B. Od vazduhoplova taktičkog vazduhoplovstva SAD su koristile F-16C, F-15E i F/A-18C. Efikasnost bombardovanja je bila na veoma visokom nivou, čak 90% ciljeva je pogođeno. Režim talibana je zbačen, Al Kaida nije uništena, a rat u Avganistanu još traje.Trupe SAD i njenih saveznika su još na tlu Avganistana u stalnoj borbi sa talibanima i Al Kaidom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pod izgovorom sprečavanja posedovanja oružja za masovno uništenje, SAD i Velika Britanija pokreću ofanzivu Iračka sloboda (Iraq Freedom). Invazija združenih snaga na Irak je počela 20. marta 2003. godine. Iračka armija, osim manjih jedinica republikanske garde lojalne Sadamu Huseinu nije pružala otpor savezničkim snagama. Vazduhoplovne snage koalicije su nesmetano bombardovale Basru, Bagdad i druge veće iračke gradove.

Mada su očekivali odgovor RV Iraka, njega nije bilo. Iračani su avione koji su preostali, neposredno pred napad na Irak zakopali, da bi ih sakrili od saveznika. Bilo je i nekoliko incidenata, gde su raketne baterije američkih raketa Z-V Patriot gađale greškom britanske borbene avione. Do 1. maja 2003. godine saveznici su okupirali kompletan Irak i zbacili Sadama Huseina s vlasti. Posle toga počinje okupacija Iraka i američka umešanost u krvavi građanski rat. Rat još traje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter