Izvor: TANJUG
07.05.2022 u 10:37
0

AMERIKANCI U SVAKOJ ČORBI MIROĐIJA, A SAD PERU RUKE: Nismo pomogli Ukrajini da ubije ruske generale i potopi „Moskvu“

Američki zvaničnici odbacili su tvrdnje da su obaveštajni podaci Pentagona pomogli Ukrajini da ubije najviše ruske generale i potopi raketnu krstaricu Moskva.

CURENJE INFORMACIJA MORA DA PRESTANE: Bajden besan na obaveštajne zvaničnike, razmena podataka kontraproduktivna

Portparol američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi izjavio je na konferenciji za novinare da je Ukrajina ta koja „donosi odluke“ kada je u pitanju način na koji koristi američke obaveštajne podatke i naglasio da se o razmeni obaveštajnih podataka sa drugim zemljama mora oprezno govoriti, prenose strani mediji. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Američki zvaničnici su ranije potvrdili da su podelili informacije o lokaciji ruskog ratnog broda Moskva sa Ukrajinom pre njegovog potonuća prošlog meseca.

Pružamo Ukrajincima ono što smatramo relevantnim i blagovremenim informacijama o ruskim jedinicama koje bi im mogle pomoći da se prilagode uslovima na terenu i da se odbrane najbolje što mogu, naglasio je Kirbi. 

On je dodao da osim od SAD-a, Ukrajina dobija obaveštajne podatke i od drugih zemalja i da i sama ima „prilično razvijenu sposobnost prikupljanja obaveštajnih podataka“.

SAD pruža Ukrajini legitimne, zakonite i ograničene obaveštajne podatke, naveo je Kirbi.

On je saopštio i da su SAD davale lokaciju i druge detalje mobilnog štaba ruske vojske Ukrajini, što joj je omogućilo da na njih vrši artiljerijske udare, ometajući komandu protivnika.

Pentagon je odbacio navode Njujork tajmsa da su obaveštajni podaci SAD-a pomogli ukrajinskoj vojsci da ubije desetak ruskih generala. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter