Izvor: Kurir.rs
15.03.2023 u 10:26
0

RUSKI AMBASADOR ANTONOV OŠTROUMNO : „SAD smesta da prekinu neprijateljske letove blizu ruskih granica!“

Čitav svet govori o ovoj važnoj tematici.

Ruski ambasador u Sjedinjenim Američki Državama (SAD) Anatolij Antonov pozvao je danas Vašington da prekine „neprijateljske“ letove u blizini ruskih granica, dan pošto su ruski lovci iznad Crnog mora presreli američku bespilotnu letelicu.

RUSKI AMBASADOR POZVAN U STEJT DEPARTMENT: Amerika traži objašnjenje incidenta nad Crnim morem!

„Polazimo od principa da će se SAD uzdržati od daljih spekulacija u medijskom prostoru i prekinuti letove u blizini ruskih granica“, naveo je Antonov na Telegramu.

„Svaku akciju sa upotrebom američkog naoružanja smatramo otvoreno neprijateljskom“, dodao je Antonov.

Ruski borbeni avion Su-27 oborio je juče američku bespilotnu letelicu Riper iznad Crnog mora, oblasti koju NATO pažljivo prati od početka rata u Ukrajini.

„Naš dron MK-9 je obavljao rutinske operacije u međunarodnom vazdušnom prostoru kada ga je presrela i pogodila ruska letelica, što je dovelo do pada i gubitka drona“, rekao je komandant američkih oružanih snaga za Evropu i Afriku, general Džejms Heker.

Ruska vojska saopštila je potom da su dva njena lovca presrela američku bespilotnu letelicu nad Crnim morem ali je dodala da je nisu pogodili niti je oborili.

„Posle grubog manevrisanja oko 9.30 po moskovskom vremenu (američka) bespilotna letelica MK-9 je izgubila kontrolu i udarila u površinu vode„, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter