Izvor: Kurir.rs
26.04.2023 u 08:33
0

„JESTE LI ZA VATROMET?“ Ukrajinski zvaničnik objavio SNIMAK MOSKVE iz drona (VIDEO)

Jedan je navodno pronađen nedaleko od dronakoji je dan ranije pronađen sa eksplozivom u okrugu Bogorodskoje.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na Telegramu snimak moskovskog Crvenog trga zabeležen iz ptičje perspektive.

RUSKE SNAGE NAPREDUJU U BAHMUTU: Žestok proboj Vagnerovaca i napad dronovima

– Ukrajinski dron mirno leti iznad Moskve. Čini se da Кremlj ima sve šanse da se vrlo brzo nađe u pogođenom području. Da li je za 9. maj planiran vatromet – upitao je Geraščenko juče na Telegramu.

Njuzvik nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost snimka i kontaktirao je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova za komentar, ali odgovor još nije stigao.

Državna ruska novinska agencija Tass, međutim, saopštila je danas da su tri drona sa kamerama pronađena u različitim oblastima moskovskog regiona.

Geraščenko se danas ponovo oglasio.

– Crveni trg će biti zatvoren za javnost od 27. aprila do 10. maja zbog pripreme i održavanja parade. Ako sam u pravu to se nikada nije dogodilo u istoriji Moskva – čak ni 1941. godine. Plaše li se vlasti Кremlja nečega? Ali ima još jedna stvar. Dronovi padaju sa neba. Fizičko zatvaranje trga ne štiti od toga – napisao je Geraščenko na Tviteru.

Rusija obeležava 9. maja Dan pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu. Najavljena je i vojna parada, međutim, povorka takozvanog Besmrtnog puka otkazana je iz bezbednosnog razloga.

Parade povodom 9. maja otkazane su i na Кrimu i Belgorodu i Кursku koji se graniče sa Ukrajinom.

Volodimir Jacenko, suosnivač ukrajinske onlajn banke Monobank i proizvođač izviđačkih dronova, rekao je da će dati najmanje 20 miliona grivni (543.000 dolara) onome ko spusti dron na Crveni trg u Moskvi 9. maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter