Izvor: Tanjug
29.01.2023 u 09:28
0

APEL BELE KUĆE: Potrebna hitna deeskalacija sukoba u Izraelu i na Zapadnoj obali

SAD su duboko zabrinute zbog nedavnog nasilja u Izraelu i na Zapadnoj obali i veruju da postoji hitna potreba da sve strane u regionu deeskaliraju situaciju, izjavio je danas portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

SAD su upoznate sa izveštajima da je najmanje 10 Palestinaca, uključujući militante, ubijeno u protivterorističkoj operaciji izraelskih odbrambenih snaga i duboko žale gubitak života civila, rekao je Kirbi novinarima.

DRONOVIMA NA VOJNO POSTROJENJE: Napad na Iran

On je naveo da SAD smatraju da postoji hitna potreba da sve strane doprinesu deeskalaciji situaciju, te da se spreči dalji gubitak života civila i da se zajedno radi na poboljšanju bezbednosne situacije na Zapadnoj obali.

SRUŠIO SE HELIKOPTER KOJI SE KORISTI ZA PREVOZ PUTINA: Letelica pala u blizini Moskve prilikom sletanja (FOTO)

Kirbi je naveo da duboko žali zbog gubitka nevinih života i povreda koje su zadobili civili, dodajući da su SAD veoma zabrinute zbog eskalacije nasilja na Zapadnoj obali, kao i raketa koje su očigledno lansirane iz Gaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter