Izvor: BSC Happy
22.03.2023 u 16:19
0

APOKALIPSA, SADA!: Severna Koreja lansirala još krstarećih raketa!

Severna Koreja je lansirala krstareće rakete ka moru u sredu, saopštila je vojska Južne Koreje, tri dana nakon što je Severna Koreja izvela, kako je nazvala, simulirani nuklearni napad na Južnu Koreju u znak protesta protiv vojnih vežbi sa Sjedinjenim Državama.

Severna Koreja je pojačala svoje aktivnosti testiranja oružja, rekavši da su to odgovor na tekuću južnokorejsko-američku vojnu obuku koju vidi kao probu invazije.

Analitičari kažu da severnokorejski lider Kim Džong Un verovatno namerava da proširi svoj arsenal kako bi dobio veće ustupke spolja, dok pokušava da ojača imidž snažnog lidera usred domaćih ekonomskih poteškoća.

NUKLEARNI RAT NA POMOLU?: Severna Koreja izvela raketni udar!

U četvrtak se završavaju 11-dnevne južnokorejsko-američke vežbe.

Međutim, očekuje se da će Severna Koreja nastaviti sa testiranjem naoružanja pošto Sjedinjene Države navodno planiraju da pošalju nosač aviona narednih dana na još jednu rundu zajedničkih vežbi sa Južnom Korejom.

Zajednički štab Južne Koreje saopštio je da je detektovao „nekoliko“ lansiranja krstarećih raketa iz Hamhunga, grada na istočnoj obali Severne Koreje.

Rečeno je da su projektili odleteli u vode na severnoj istočnoj obali i da južnokorejske i američke obaveštajne službe analiziraju dalje detalje.

SEVERNA KOREJA ISPALILA JOŠ JEDNU BALISTIČKU RAKETU: Seul: „Ovo je provokacija i neprijateljski čin!“

Lansiranja su šesta runda raketnih testova Severne Koreje ovog meseca i četvrta otkako su američke i južnokorejske vojske početkom prošle nedelje započele velike vojne vežbe, koje uključuju vežbe na terenu i kompjuterske simulacije.

Obuka na terenu najveća je te vrste od 2018.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter