Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 18:11
0

ARTILJERIJSKA PALJBA 17 ZEMALJA NA RUSIJU: Ukrajina će biti pakao na zemlji!

Sedamnaest zemalja članica Evropske unije i Norveška dogovorile su se da zajednički obezbede artiljerijsku municiju za pomoć Ukrajini, ali i da dopune sopstvene zalihe, saopšteno je danas iz Evropske odbrambene agencije.

– Projekat otvara put državama članicama EU i Norveškoj da u periodu od naredne dve godine sprovedu brzu procedura za nabavku artiljerijske minicije kalibra 155 milimetara i sedmogodišnji projekat za nabavku više vrsta municije –  navodi se u saopštenju agencije, prenosi Rojters.

Ranije danas postizanje sporazuma o nabavci artiljerijske municije za Ukrajinu potvrdio je na marginama sastanka u Briselu i ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus.

POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“

On je naveo da je Nemačka spremna da nacionalni ugovor sa svojom namenskom odbrambenom industrijom otvori i za druge partnere, jer je brzina od suštinskog značaja za pomoć zvaničnom Kijevu, preneo je ranije Rojters.

U međuvremenu je i ministar odbrane Estonije Hano Pevkur, potvrdio da su zemlje članice EU postigle dogovor da se Ukrajini isporuči milion komada artiljerijske municije.

– Postigli smo politički konsenzus da pošaljemo u Ukrajinu milion komada artiljerijske municije kalibra 155 milimetara – rekao je Pevkur i dodao da će ova pomoć biti isporučena u periodu od 12 meseci.

Današnji dogovor potpisale su Austrija, Belgija, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Luksemburg, Malta, Holandija, Portugal, Rumunija, Slovačka, Švedska i Norveška.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter