Izvor: Kurir.rs
21.04.2023 u 15:58
0

OVAKO JE RUSKA AVIO-BOMBA FAB-500 PALA NA BELGOROD: Sigurnosna kamera zabeležila trenutak udara (VIDEO)

O tome kako se i šta desilo isplivao je i snimak sa sigurnosnih kamera, koje su snimile trenutak pada bombe.

O tome šta se desilo u Belgorodu je već poznato. Zvanična verzija kaže da je prilikom poletanja borbenog aviona Su-34 na zadatak iznad grada otkačila se avio bomba FAB-500 M62 koja ima novi modul za upravljanje i direktno pala u samo gradsko jezegro.

RUSI UNIŠTILI MOST U ČERNIGOVSKOJ OBLASTI: Ruski lovac-bombarder Su-34 napravio havariju!

Pukom srećom izbegnuta je velika tragedija, jer avio bomba je eksplodirala u pravom smislu reči, a prilikom pada pričinjena je veća materijalna šteta i dve ženske osobe su tom prilikom lakše povređene.

O tome kako se i šta desilo isplivao je i snimak sa sigurnosnih kamera, koje su snimile trenutak pada bombe.

Na sniku se vidi prvo pad avio bombe, prekid ulične rasvete, varnice, da bi posle par sekundi usledila eksplozija avio bombe FAB 500 od 500 kg.

Očevici pričaju da su čuli zvižduk i tutnjavu, ali ne i detonaciju, iako su prve informacije, koje su se pojavile ukazivale da je odjeknula detonacija, što je potvrdio i snimak

Tada je spomenuta serija teorija o tome šta se dogodilo: prva, koja ukazuje da je u pitanju dron kamikaza opremljen eksplozivom koji je pao u gradsko jezegro dok je jurio prema trafostanici na periferiji, druga je ukazivala na taktičku balističku raketu Točka U i treća raketu iz SVLR HIMARS.

Nijedna od ovih teorija nije bila tačna.

Epilog

U ovom incidentu uništena su četiri stana stambene zgrade u ulici Šalandina. Svim stanarima oštećenih stanova ponuđen je smeštaj u hotelu. Na jednpoj od zgrada primećen je oštećen noseći zid, a oštećena su i četiri automobila.

Sličan incident u Donbasu

Slična situacija dogodila se 12.marta u Kjubiševskom okrugu u Donjecku, kada je na ulici pronađena avio-bomba sličnog tipa FAB-500M62, neeksplodirana, a sistem za upravljanje nedaleko od nje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter