Izvor: BSC Happy
29.01.2023 u 11:56
0

AZERBEJDŽAN EVAKUIŠE IRANSKU AMBASADU: Krvava pucnjava doprinela dodatnom zaoštravanju odnosa dve zemlje

Azerbejdžan će u nedelju evakuisati osoblje ambasade i članove porodice iz Irana, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova, dva dana nakon što je napadač ubio čuvara i ranio još dve osobe u napadu koji je Baku označio kao "teroristički čin".

Policija u Teheranu saopštila je da je uhapsila osumnjičenog.

Iranske vlasti su osudile incident, ali su rekle da je napadač najverovatnije imao lični, a ne politički motiv te da nije reč o terorizmu.

Incident je usledio usred pojačanih tenzija između susednih zemalja zbog iranskog tretmana njegove velike etničke azerbejdžanske manjine i zbog odluke Azerbejdžana da ovog meseca imenuje svog prvog ambasadora u Izraelu.

UKRAJINA TVRDI DA ODBIJA NAPADE U DONJECKOJ OBLASTI: Vagner sve negira, a Zelenskom je „dogorelo“

Nakon napada, azerbejdžansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo iranskog ambasadora u Bakuu da zatraži pravdu i da će evakuisati osoblje ambasade iz Teherana.  Nije saopšteno da li će ambasada nastaviti sa radom, prenosi Aldžazira.

Na snimku CCTV-a do kojeg je došao Rojters, vidi se kako napadač silom ulazi u zgradu ambasade i puca na dvojicu muškaraca pre nego što ga treći službenik ambasade odvlači.

Sedokosi muškarac identifikovan kao napadač rekao je u policiji da je pucnjava bila deo oslobađanja svoje žene Azerbejdžanke za koju je verovao da se nalazi u ambasadi.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi pozvao je na „sveobuhvatnu istragu“ incidenta i uputio saučešće Azerbejdžanu i porodici poginulog, javili su državni mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter