Izvor: Tanjug
27.05.2023 u 08:02
0

BAJDEN NEGODUJE I BESNI ZBOG RASPOREĐIVANJA NUKLEARNOG NAORUŽANJA PO BELORUSIJI: Svi sve pitaju koji je sledeći korak „nemoćnog lidera“?

Početkom godine, Moskva i Minsk su se dogovorili da u Belorusiji rasporede taktičko nuklearno oružje.

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da je imao „izuzetno negativnu“ reakciju zbog izveštaja da je Rusija napredovala sa planom za raspoređivanje taktičkog nuklearno naoružanja u Belorusiji.

ZELENSKI ZADOVOLJAN NAKON SASTANKA: Bajden obećao novo ORUŽJE Ukrajini

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je u četvrtak dogovor sa Belorusijom, što je nešto kasnije potvrdio i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, rekavši da je nuklearno taktičko oružje već krenulo prema Belorusiji, podseća se u izveštaju Rojtersa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će izgradnja skladišta za pomenutu vrstu oružja na teritoriji Belorusije biti završena 1. jula.

Ruski lider je takođe kazao da Rusija neće prekršiti međunarodne obaveze i da će uraditi isto što Amerika čini već decenijama, razmeštajući svoje taktičko nuklearno oružje u Evropi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter