Izvor: Tanjug
03.02.2023 u 21:54
0

BAJDEN SAGLASAN: Podržao odluku Blinkena da ne putuje u Kinu

Predsednik SAD Džozef Bajden podržao je odluku državnog sekretara Entonija Blinkena da odloži svoju posetu Kini zbog špijunskog balona Pekinga koji je primećen na nebu iznad SAD.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer je izjavila da postoji konsenzus izmedju Bajdena i njegovih savetnika da Blinken ne treba u ovom trenutku da putuje u Kinu.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken je danas razgovarao sa direktorom kineske Centralne kancelarije za spoljne poslove Vang Jijem i obavestio ga da neće putovati u Kinu s obzirom na aktuelne okolnosti, odnosno prisustvo špijunskog balona Pekinga u vazdušnom prostoru SAD.

„ŠPIJUNSKI BALON“ NAPRAVIO POMETNJU, PREGOVORI UGROŽENI: Američki državni sekretar odložio posetu Kini

Zvaničnici vojske SAD saopštili su da veruju da je sumnjivi „balon za nadzor“ primećen kako leti iznad savezne države Montana i da sumnjaju da pripada Kini.

Objekat je leteo iznad Aleutskih ostrva, Aljaske i kroz Kanadu pre nego što se 1. februara pojavio iznad grada Bilingsa u Montani, rekli su zvaničnici.

Kina je saopštila da je reč o meterološkom, a ne špijunskom balonu koji je prema tvrdnjama Pekinga „zalutao u vazdušni prostor SAD,“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter