Izvor: HAPPY BSC
20.02.2023 u 15:28
0

BAJDENOVA POSETA KIJEVU NE MOŽE DA UTIČE NI NA ŠTA! Američki predsednik želi da podigne sopstveni rejting pred predsedničke izbore

Poseta američkog predsednika Džozefa Bajdena Kijevu ni na koji način neće uticati na situaciju u Ukrajini.

Američki lider namerava samo da dobije političke poene od EU i sopstvenih glasača, izjavio je Adalbi Šhagošev, član komiteta Državne dume za bezbednost i antikorupciju.

Bajden je danas nenajavljeno posetio Kijev i sastao se sa Volodimirom Zelenskim. Američki predsednik je rekao da će Ukrajina dobiti novi paket vojne pomoći od 500 miliona dolara koji će biti objavljen u utorak. Takođe će uključivati raketne sisteme za više lansiranja HIMARS. Zelenski je zauzvrat nazvao pregovore sa Bajdenom veoma važnim i korisnim, prenosi RIA Novosti.

– Poseta koja tvrdi da ima geopolitički efekat ne može ni na koji način strateški uticati na situaciju u Ukrajini. Nikako – rekao je Šhagošev.

BAJDEN DOBIO SPOMEN-PLOČU: Na Aleji hrabrosti u Kijevu je postavljena sa imenom predsednika SAD! (FOTO)

Političar je istovremeno dodao da je poseta Bajdena Ukrajini izazvala „pritisak sa tri strane“ – EU, republikanaca, ali i unutrašnjeg tima.

Tako je američki lider svojom posetom Kijevu poslao „simbolični signal” liderima evropskih zemalja koji su već bili u Ukrajini i očekivali takav korak od Bajdena, dodao je Šhagošev.

Poslanik je takođe napomenuo da Bajden želi da iskoristi posetu da podigne sopstveni rejting pred predsedničke izbore – „a u ovom slučaju njegov sopstveni tim vrši pritisak na njega“.

– Republikanci takođe vrše pritisak na Bajdena, govoreći da se mnogo nekontrolisano i neuračunljivo troši na Kijev, a o pouzdanosti te potrošnje treba da saznamo iz prve ruke – dodao je parlamentarac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter