Izvor: Tanjug
23.02.2023 u 16:11
0

Bašar al Asad prelomio: Donesena odluka o većem pristupu pomoći severozapadu Sirije iz pravca Turske!

Predsednik Sirije Bašar al Asad doneo je odluku o većem pristupu pomoći severozapadu Sirije iz pravca Turske i to uz, kako se navodi, podsticaj Ujedinjenih Arapskih Emirata, što predstavlja diplomatsku pobedu za tu zalivsku državu koja je obnovila veze sa Damaskom uprkos neodobravanju SAD.

Asadova odluka da odobri širi pristup pomoći konvoja UN na severozapad označila je prelazak sa njegovog dugogodišnjeg protivljenja prekograničnim tokovima pomoći u to područje, koje je pod kontrolom pobunjenika i gde 4 miliona ljudi zavisi od humanitarne pomoći, navodi Rojters.

Agencija navodi da uloga UAE u ubeđivanju Asada sugeriše da je ta zemlja počela da stvara određeni stepen uticaja u Damasku i pored toga što Rusija i Iran, kako se navodi, ostaju dominantni strani igrači.

I KINEZE INTERESUJE ISTRAGA: „Nadamo se da će SAD moći da obezbede obaveštajne podatke o eksplozijama u Severnom toku, umesto da uskrate informacije!“

Uprkos tome što su UAE nekada podržavali pobunjenike koji se bore za svrgavanje sirijskog predsednika, Abu Dabi je obnovio veze sa Damaskom poslednjih godina. Neimenovani izvor bilzak sirijskoj vladi rekao je da ne treba potceniti ulogu UAE u razgovorima sa Asadom, a drugi izvor, blizak Emiratima, rekao je da je ta zemlja iskoristila „svoju meku moć“ nad Asadom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter