Izvor: Tanjug
10.02.2023 u 16:16
0

„BELI ŠLEMOVI“ LJUTI NA UN: „Nikakva humanitarna pomoć nije stigla na sever Sirije“

Šef sirijske grupe „Beli šlemovi“ Raed al Saleh optužio je danas Ujedinjene nacije da nisu isporučile odgovarajuću humanitarnu pomoć oblastima Sirije pod kontrolom pobunjenika, koje su razorene snažnim zemljotresom.

Saleh, koji predvodi grupu, kazao je da to područje od UN nije dobilo nikakvu pomoć za saniranje posledica zemljotresa koji je pogodio Siriju u ponedeljak.

PREDSTOJEĆA FAZA JE „PARTIJA ŠAHA“: Britanski general otkrio koje gradove bi Ukrajina uskoro mogla da izgubi

On je dodao da je šest kamiona koji su u četvrtak prešli granicu sa Sirijom bila redovna isporuka, nevezana za zemljotres, a da je i ona odložena, preneo je Rojters.

-Kamioni koji su juče ušli su konvoj koji je trebalo je da uđe u ponedeljak, ali je kasnilo zbog zemljotresa -rekao je on novinarima putem video linka iz Idliba.

Prema njegovim rečima, do sada na severozapad Sirije nije stigla bilo kakva pomoć UN kao odgovor na zemljotres.

BRITANSKI „TAJMS“ TVRDI! Ukrajina spremna da upotrebi engleske rakete za gađanje meta na Krimu

Saleh je ocenio odgovor UN kao „katastrofalan“ i dodao da ta međunarodna organizacija treba da se izvini sirijskom narodu za izostanak pomoći.

„Beli šlemovi“, zvanično poznati kao Civilna odbrana Sirije, zaslužni su za spasavanje hiljada ljudi u područjima koje su pod kontrolom pobunjenika, navela je agencija.

Oni za sebe kažu da su neutralni, dok ih sirijska vlada opisuje kao oruđe zapadne propagande i pobunjenika predvođene islamistima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter