Izvor: Sputnik Srbija
12.07.2022 u 11:01
0

Belorusija započela vojne vežbe na jugu zemlje, A CILJ JE OVO!

Belorusija sprovodi komandno-štabne vežbe uz češće teritorijalnih jedinica vojske Žlobinskog rejona Gomeljske oblasti na jugu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije.

„U periodu od 12 do 14. jula se pod rukovodstvom predsednika Gomeljskog rejonskog izvršnog komiteta sprovode komandno-štabne vežbe sa teritorijalnim jedinicama vojske Žlobinskog rejona“, navodi se u saopštenju na Telegramu Ministarstva odbrane Belorusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Navodi se da je cilj vežbi procena spremnosti komandira da rukovode jedinicama teritorijalne vojske prilikom ispunjavanja borbenih zadataka i poboljšanje veština oficira u radu na kontrolnim punktovima.

„Tokom vežbi će se raditi na zaštiti i odbrani objekata teritorijalne odbrane i akcenat će se staviti na rad kontrolnih punktova u uslovima ratnog stanja“, navodi se u saopštenju.

„NE MOGU GA OBORITI, MOGU SAMO DA MU MAHNU!“ Ruski bombarder Su-24 jedinstvena je letelica, probija čak i ešelonirani sistem PVO!

Podsetimo, Belorusija je 4. maja objavila iznenadnu proveru borbene gotovosti Oružanih snaga. Načelnik Generalštaba Viktor Guljevič izjavio je da je Ukrajina povećala broj vojnika na njihovim granicama do 20.000 ljudi i da to zahteva reakciju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter