Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 15:31
0

VOLAS SAOPŠTIO: Britanija šalje Ukrajini 600 raketa „brimston“ u borbi protiv Rusije

"Brimston" je projektil za napad sa zemlje ili iz vazduha, koji je razvila kompanija MBDA iz Velike Britanije za britanske Kraljevske vazdušne snage.

Velika Britanija planira da pošalje 600 raketa „brimston“ u Ukrajinu kao podršku toj zemlji u borbi protiv Rusije, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas.

Volas je, tokom posete vojnoj bazi Tapa u Estoniji, rekao da će London poslati još 600 projektila „brimston“ što će, kako je naveo, biti veoma važno u pomoći Ukrajini da dominira bojnim poljem, preneo je Rojters.

LAVROV IZNEO JASAN STAV: Zapad je pretvorio Ukrajinu u platformu za podrivanje Rusije i Belorusije

„Brimston“ je projektil za napad sa zemlje ili iz vazduha, koji je razvila kompanija MBDA iz Velike Britanije za britanske Kraljevske vazdušne snage, a izvorno je bio namenjen za upotrebu protiv masovnih formacija neprijateljskog naoružanja, koristeći milimetarski aktivni radar za navođenje da bi se osigurala tačnost čak i protiv pokretnih ciljeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iskustvo u Avganistanu dovelo je do dodavanja laserskog navođenja u raketu „brimston“, omogućavajući na taj način izbor specifičnih ciljeva za gađanje, što je posebno važno za smanjenje kolateralne štete.

Velika Britanija je, posle SAD, poslala najveću vojnu pomoć Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter