Izvor: Alo.rs
20.10.2022 u 12:03
0

BERLUSKONI OPTUŽEN DA KRŠI SANKCIJE RUSIJI: Razlog poklon i kontakt sa Putinom!

Bivši premijer Berluskoni, čija bi partija Forca Italija trebalo da bude član nove italijanske koalicione vlade, izazvao je kontroverzu ove nedelje kada je rekao da je ponovo u kontaktu sa Putinom.

Evropska komisija saopštila je danas da 20 flaša votke, koje je italijanskom političaru Silviju Berluskoniju kao rođendanski poklon poslao ruski predsednik Vladimir Putin, predstavlja kršenje evropskih sankcija, koje su uvedene nakon invazije na Ukrajinu.

Bivši premijer Berluskoni, čija bi partija Forca Italija trebalo da bude član nove italijanske koalicione vlade, izazvao je kontroverzu ove nedelje kada je rekao da je ponovo u kontaktu sa Putinom.

BERLUSKONI OD PUTINA ZA ROĐENDAN DOBIO ČESTITKU: Bivši italijanski premijer istakao da je uzvratio pismom i da je bio u kontaktu sa ruskim predsednikom!

– Za rođendan mi je poslao 20 flaša votke i jedno veoma slatko pismo, rekao je Berluskoni, koji je prošlog meseca napunio 86 godina, svojim poslanicima u donjem domu, prema audio snimku koji je objavila novinska agencija La Preše.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

La Preše prenosi, na osnovu tog snimka, da se Berluskoni odužio Putinu tako što mu je poslao italijansko penušavo vino.

– Različiti političari žele da obnove kontakt, kada su u pitanju zemlje članice EU. One su slobodne da imaju bilateralni kontakt, ali očekujemo da poštuju stav i politiku EU i da kontakte svedu na minimum, rekla je Nabila Masrali, portparolka spoljnih poslova.

Ona je dodala da bi u komunikaciji sa ruskim zvaničnicima političari iz zemalja EU trebalo da prenesu stavove EU o nelegitimnoj agresiji na Ukrajinu i da zatraže od Rusije da odmah okonča rat.

Paket sankcija EU koji je dogovoren u aprilu produžio je zabranu uvoza ruske robe na alkoholna pića, uključujući votku, rekao je portparol EK u saopštenju, dodajući da nema izuzetaka za poklone.

Međutim, na pojedinačnim državama članicama EU je da sprovedu sankcije, rekli su.

Kao odgovor na Berluskonijeve komentare o Putinu i ratu u Ukrajini, Ðorđa Meloni, za koju se očekuje da će biti sledeći premijer Italije, rekla je da će nova vlada biti pro-NATO i u potpunosti biti deo Evrope.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter