Izvor: Tanjug
20.06.2022 u 17:46
0

BEZ FEJSBUKA I INSTAGRAMA U RUSIJI Moskovski gradski sud odbacio je žalbu korporacije Meta Platforms!

Moskovski gradski sud je odbacio žalbu korporacije Meta Platforms i presudio da je zabrana njenih servisa Fejsbuk i Instagram na teritoriji Rusije zakonita zbog objava ekstremističkog delovanja, prenosi agencija TASS.

„Odluka prvostepenog suda smatraće se zakonitom i osnovanom, a žalba predstavnilka Mete neće biti uvažena“, pročitao je sudija rešenje, nakon čega je odluka suda u skladu sa proceduralnim standardima stupila na snagu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Korporacija Meta se smatra ekstremističkom u Ruskoj Federaciji.

Agencija Rojters podseća da je Rusija u martu saopštila da njena presuda o ekstremizmu neće uticati na Metin servis za slanje poruka Vocap, već da se fokusira na Fejsbuk i Instagram.

Advokat Mete Viktorija Šakina je tada na sudu rekla da kompanija nije sprovodila ekstremističke aktivnosti i da je protiv rusofobije.

„POLITIZACIJA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE“ Ruzi nezadovoljni jer je sastanak G20 protekao u senci sukoba u Ukrajini!

Rusija je prvo zabranila Fejsbuk zbog ograničavanja pristupa ruskim medijima, dok se Instagram našao na meti nakon što je Meta saopštila da će omogućiti korisnicima društvenih medija u Ukrajini da postavljaju poruke u kojima se poziva na nasilje protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i trupa koje je Moskva poslala u tu zemlju.

Meta je kasnije suzila svoje smernice zabranjujući pozive na smrt šefa ruske države, dodajući njene smernice nikada ne bi trebalo tumačiti kao odobravanje nasilja nad Rusima generalno, dodaje britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter