Izvor: Kurir.rs
29.10.2022 u 14:47
0

BITKA ZA SEVASTOPOLJ: Crnomorska flota napadnuta sa neba i iz vode, oštećen ruski minolovac!

Jutrošnji napad Ukrajine na Sevastopolj nije prošao baš bez posledica, kako se tvrdilo na početku. Od rane zore ruska PVO vodila je žestoku bitku sa dronovima Bajraktar ukrajinske mornarice koji su napali ciljeve Crnomorske flote sa neba, ali i besposadnim podvodnim plovilima.

Posle prvih eksplozija svi brodovi flote su HITNO isplovili iz Sevastopolja i rasprišli se na pučini, a večina je aktivirala i PVO zaštitu.

IZRAELSKI PREMIJER OŠTRIM NARATIVOM POKRENUO LAVINU KOMENTARA: Isporuka iranskih dronova Rusiji ugrožava ceo svet!

Ono što je u celoj priči interesantno jeste i ponovna pojava improvizovanih podvodnih besposadnih dronova, koji su inače otkriveni bili nekoliko dana pre napada na Kerčki most, a jedna od teorija govorila je i da su ga digli u vazduh.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naime, na objavljenim snimcima koji su osvanuli na društvenim mrežama vidi se i u daljni najverovatnije protivpodmornički helikopter Mi-14 koji je izbacio torpedo i trenutak kada pogađa ovo bezposadno podvodno plovilo, što je uhvatila i kamera od telefona.

Određeni broj plovila je pronađen navodno nasukan na kamenitoj obali kod Sevastopolja.

Posle ovog napada gradske vlasti Sevastopolja naredili su zatvoranje uživog prenosa sa gradskih kamera za video nadzor kako Oružane snage Ukrajine ne bi mogle da saznaju detalje organizacije lokalne odbrane, izjavio je gubernator grada Mihail Razvožajev.

On je dodao da je više puta pozivao lokalne stanovnike da iz istog razloga ne postavljaju snimke posledica ukrajinskih napada na društvene mreže.

S druge straane o napadu oglasilo se i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije koje je saopštilo prvo da je napad na Sevastopolj izvršen pod patronatom britanskih stručnjaka, koji su se nalazili u ukrajinskom gradu Očakovu, kao i da su britanski pomorski specijalci SBS pripremali Ukrajince za napad. Takođe rusko ministarstvo odbrane optužilo je i da su ovi specijalci učestvovali u organizaciji eksplozije na gasovodu Severni tok.

Takođe rusko ministarstvo odbrane tvrdi i da je minolovac klase Natja (projekat 266M) „Ivan Golubec“ Crnomorske flote zadobio „manju štetu“ u očiglednom ukrajinskom napadu na ciljeve u Sevastopolju na Krimu.

Međutim izvori na Zapadu spominju i da je prema nezvaničnim izvorima i metama napada oštećena u napadu i fregata Admiral Makarov, ali dokaza konkretnih o tome nema, a i nemoguće je proveriti, pa se informacija uzima sa rezervom.

Na pojednim snimcima vidljiv je gust crni dim na ivici luke da su dronovi iz vazduha pogodili neki kopneni cilj.

Inače vlada dodati da je celo jutro pred kraj napada i posle američka strateška izviđačka bespilotna letelica RQ-4 Global Hawk kružila nad Crnim morem ispred Krima i osmatrala dešavanja u Sevastopolju. jedna od pristunih teorija koju navode vojni analitičari kažu i da je ova bespilotna letelica pratila dronove i davala Kijevu tačne podatke.

Posle nekoliko sati kružnog leta i patroliranja u međunarodnom vazdušnom prostoru, besiplotna letelica se preko Rumunije i Grčke vratila u bazu Sigonela na Siciliji odakle poleću u izviđačke misije na Krimom i Crnim morem.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter