Izvor: Blic.rs
05.04.2023 u 19:55
2

„NAŠA ZEMLJA IDE U PAKAO“: Optužnica protiv Trampa bi mogla da bude početak zlokobnog procesa!

Privođenje Trampa i njegovo pojavljivanje pred sudom smatra se događajem bez presedana u američkoj istoriji.

Bivši američki predsednik Donald Tramp saslušan je u utorak na sudu na Menhetnu, gde je optužen za 34 krivična dela vezana za tajne isplate novca, među kojima su i one uplaćene porno glumici Stormi Danijels i Plejboj zečici Karen Mekdugal. On se izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih dokumenata koje mu se stavljaju na teret.

UHAPŠEN DONALD TRAMP: Nadrealan dan za istoriju Amerike! (VIDEO)

U optužnici, koja je otpečaćena posle Trampovog izjašnjavanja, tvrdi se da je bivši predsednik bio umešan u zaveru za podrivanje integriteta izbora 2016. godine, kroz niz isplata čiji cilj je bio da se suzbiju tvrdnje koje bi mogle da nanesu štetu njegovoj kandidaturi. Isplate, kako je saopšteno, bile su deo „nezakonitog plana da se identifikuju i suzbiju negativne informacije koje bi mogle da podriju njegovu kampanju za predsednika“.

Sudija Huan Merčan, koji vodi postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Njujorku, zakazao je sledeće saslušanje za 4. decembar, otprilike dva meseca pre zvaničnog početka republikanskih primarnih izbora za predsedničku trku 2024.

Privođenje Trampa i njegovo pojavljivanje pred sudom smatra se događajem bez presedana u američkoj istoriji. Stiven Kolinson piše u svojoj analizi za CNN da je postojao strah da će Tramp reagovati besno, što bi unelo još dublje podele u naciju i podstaklo nova previranja koja bi mogla dodatno da naštete ključnim političkim i pravosudnim institucijama.

Ali, Tramp je bio tih u sudnici, jedva da je prozborio da “nije kriv” i nije hteo da razgovara sa novinarima nakon saslušanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„NAŠA ZEMLJA IDE U PAKAO“: Optužnica protiv Trampa bi mogla da bude početak zlokobnog procesa!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter