Izvor: Kurir.rs/Reuters
28.12.2022 u 12:41
0

BIVŠI PAPA BENEDIKT TEŠKO BOLESTAN: Iz Vatikana se i dalje ne oglašavaju – ali papa Franja poručuje ovo!

Bivši papa Benedikt (95), koji je prvi papa u prethodnih 600 godina koji se povukao sa položaja, teško je bolestan, rekao je papa Franja koji je u sredu pozvao na molitve za bivšeg papu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Franja je uputio neočekivani apel na kraju svoje opšte audijencije, ali nije iznosio detalje.

„Zamolio bih sve vas za posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta, koji u tišini održava Crkvu. Setimo ga se. On je veoma bolestan, traži od Gospoda da ga uteši i podrži u ovom svedočenju ljubavi prema Crkvi, do kraja“, rekao je Franja, govoreći na italijanskom.

Benedikt (95) je 2013. postao prvi papa u prethodnih 600 godina koji se povukao sa položaja. Od tada živi u Vatikanu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za sada nema komentara iz Vatikana o Benediktovom zdravstvenom stanju, a na telefonske pozive u njegovoj rezidenciji u Vatikanu nisu odgovarali.

Iako je papa Franja često hvalio bivšeg papu, govoreći da je to „kao da imate dedu u kući“, prisustvo dvojice muškaraca obučenih u belo u Vatikanu ponekad je bilo problematično.

Konzervativci su na bivšeg papu gledali kao na svog zastavnog nosioca, a neki ultratradicionalisti su čak odbili da priznaju Franju kao legitimnog pontifika.

Benedikt, prvi nemački papa u 1.000 godina, izabran je 19. aprila 2005. da nasledi izrazito popularnog papu Jovana Pavla II, koji je vladao 27 godina.

Kardinali su ga izabrali tražeći kontinuitet i ono što je jedan nazvao „sigurnim parom ruku“.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter