Izvor: Tanjug
12.02.2023 u 23:01
0

Bivši premijer Italije za rat u Ukrajini krivi Zelenskog: „Nikada ne bih išao da razgovaram sa Zelenskim dok se razara njegova zemlja i ginu vojnici i civili“

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da ne bi tražio da se sastane sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim da je i danas premijer Italije, jer ukrajinskog predsednika smatra krivcem za rat sa Rusijom.

„Nikada ne bih išao da razgovaram sa Zelenskim dok se razara njegova zemlja i ginu vojnici i civili“, rekao je Berluskoni novinarima posle glasanja na regionalnim izborima u Lombardiji.

Berluskoni (86) se do izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba često hvalio prijateljstvom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a prošlog septembra je izazvao brojne kritike kada je rekao da je Putin gurnut u rat jer je hteo da postavi „pristojne ljude“ na čelo Ukrajine.

Zelenski upozorava: „Prerano je da se proglasi pobeda na energetskom frontu!“

Berluskoni, lider konzervativne partije „Forca Italia“ koja je deo vladajuće koalicije, oglasio se nakon što je premijerka Italije Đorđa Meloni u petak optužila Francusku da ugrožava jedinstvo EU.

Ona je izjavila da je večera koju je u Parizu organizovao predsednik Francuske Emanuel Makron za Volodimira Zelenskog ugrozila jedinstvo EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter