Izvor: HAPPY BSC
13.02.2023 u 10:20
0

BIVŠI ŠEF PENTAGONA ZABRINUT: Kasno je za isporuku sistema „Patriot“ Ukrajini, Bajden prespor u dostavljanju oružja

Američka administracija je bila prespora da isporuči sisteme Patriot, sada je kasno da ih isporuči, Ukrajini su bili potrebni pre mesec dana, izjavio je bivši američki sekretar za odbranu Mark Esper.

– Kritikovao sam donekle predsednika Bajdena što je prespor u isporuci oružja i ne želi da obezbedi određene vrste naoružanja. Mnogo puta sam pokušavao da pokrenem pitanje ATACMS sistema. Dobro je što će kompleksi Patriot uskoro biti isporučeni, ali već previše kasno – rekao je on u objavljenom razgovoru sa Vladimirom Kuznjecovim (Vovan) i Aleksejem Stoljarovom (Leksus), prenosi RIA Novosti.

ŠVEDSKA VOJSKA U AKCIJI: PVO sistem „Patriot“ raspoređen oko strateške južne luke Geteborg!

– Mislim da Ukrajina treba da nastavi da traži ono što je zemlji potrebno. Pretpostavljam da je samo pitanje vremena kada će ova Bajdenova administracija biti spremna za to. Insistirao bih na snabdevanju ATACMS-om – dodao je Esper.

On je napomenuo da je zabrinut da rakete Patriot neće stići u Ukrajinu još 6-8 meseci.

– Ne znam šta Bajdenova administracija govori, ali kasno je, bili su potrebni sada, prošlog meseca – naglasio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter