Izvor: BSC HAPPY
18.02.2023 u 11:48
0

BLINKEN UBEĐUJE PREDSEDNICU SANDU: Rusija pokušava da destabilizuje moldavsku vladu

Cenimo napore Moldavije da se zaštiti od ovoga, rekao je Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je na sastanku sa predsednicom Moldavije Majom Sandu da je Vašington zabrinut zbog pokušaja Rusije da destabilizuje moldavsku vladu.

Predsednica Maja Sandu sastala se sa američkim državnim sekretarom Blinkenom na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

– Podržavamo veoma važne reforme koje sprovode predsednik i vlada. Istovremeno, duboko smo zabrinuti zbog pokušaja destabilizacije vlade koji dolaze iz Rusije. Cenimo napore Moldavije da se zaštiti od ovoga – rekao je Blinken.

On je napomenuo da je bilo reči i o ekonomiji, energetskoj krizi i bezbednosnim problemima sa kojima se suočava Moldavija.

ODNOS KIŠNJEVA PREMA MOSKVI SE NEĆE PROMENITI: Zaharova naglasila da Rusija ostaje otvorena za saradnju sa Moldavijom

– Razgovarali smo o bezbednosnim problemima sa kojima se suočavamo mi i ceo region, kao i o naporima vlasti u Kišinjevu da ojačaju vladavinu prava, modernizuju ekonomiju i obezbede bezbednost naših građana – rekao je Sandu.

Minhenska konferencija otvorena je u petak, a drugu godinu zaredom na njoj ne učestvuje Ruska Federacija, uprkos strahovima niza političara i eksperata da je izgradnja bezbednosti i težnja ka miru bez dijaloga sa Moskvom nemoguća.

Centralna tema konferencije je kriza u Ukrajini. Na prošlogodišnjoj konferenciji u Minhenu, Volodimir Zelenski je zapretio da će preispitati odricanje Ukrajine od nuklearnog oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter