Izvor: Alo.rs
04.06.2023 u 19:07
0

BLIZAK SAVEZNIK OKREĆE LEĐA AMERICI? Stigla zvanična potvrda

Ujedinjeni Arapski Emirati su se povukli iz Koalicije za pomorsku bezbednost na Bliskom istoku koju predvode SAD.

Iako je potvrda stigla ove nedelje, UAE kažu da su to uradili pre dva meseca.

AMERIKANCI OTKRILI KO STOJI IZA NAPADA DRONOVIMA NA KREMLJ: Ukrajinska obaveštajna jedinica izvela tajnu akciju

„Zajedničke pomorske snage“ su koalicija 34 zemlje, sa sedištem u američkoj pomorskoj bazi u Bahreinu, koja radi na bezbednosti, borbi protiv terorizma i piraterije u oblastima Crvenog mora i Persijskog zaliva.

„Kao rezultat naše stalne procene efikasne bezbednosne saradnje sa svim partnerima, UAE su povukle svoje učešće u Združenim pomorskim snagama pre dva meseca“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova koje je prenela državna novinska agencija Emirata VAM.

U njemu se navodi da su UAE posvećeni dijalogu i diplomatskom angažmanu u cilju jačanja regionalne bezbednosti i stabilnosti, kao i da su posvećeni obezbeđivanju bezbednosti plovidbe svojim morima u skladu sa međunarodnim pravom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter