Izvor: Sputnik Srbija
04.07.2022 u 10:56
0

BORELJ PRIZNAO DA SMANJEN UVOZ RUSKIH ENERGENATA IZAZIVA POTEŠKOĆE: „Ekonomske sankcije su srž odgovora na situaciju u Ukrajini, jer ne želimo da ratujemo sa Rusijom“

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj priznao je da smanjeno snabdevanje ruskim energentima stvara poteškoće mnogim zemljama Evropske unije, ali da je to cena za oslobađanje od ruskog uticaja u donošenju evropskih „političkih odluka”.

Kako je objasnio, planirano je da do kraja 2022. godine EU smanji uvoz ruske nafte za 90 odsto i ubrzano smanji uvoz gasa. Te odluke, prema njegovim rečima, postepeno oslobađaju zemlje EU zavisnosti koja je dugo vremena uticala na njihove političke odluke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Naravno, tako brzo oslobađanje od zavisnosti od ruskih energenata takođe pravi ozbiljne poteškoće mnogim zemljama Evropske unije i različitim oblastima biznisa. Ali, to je cena koju moramo da platimo da bismo zaštitili našu demokratiju i međunarodno pravo. Preduzimamo neophodne korake kako bismo solidarno rešili ove probleme”, istakao je Borelj u članku koji je objavio italijanski list „Stampa”.

STIGLA KRITIKA IZ NEMAČKE! Ukrajinski ambasador izrekao skandalozne reči!

Prema njegovim tvrdnjama, sankcije bi trebalo da „dovedu do promene strateških proračuna” Moskve, „moguće, u ne tako skorije vreme”.

„Ekonomske sankcije su srž odgovora na situaciju u Ukrajini, jer ne želimo da ratujemo sa Rusijom”, naglasio je Borelj.

Takođe je dodao da će rezultati sankcija biti vidljivi u bliskoj budućnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter