Izvor: Telegraf
19.06.2022 u 10:25
0

BRITANSKI VOJNI GENERAL PORUČIO TRUPAMA: Pripremite se za pobedu Putinove armije u evropskom kopnenom ratu

Najviši britanski vojni general rekao je svojim trupama da se „pripreme za borbu i pobedu Putinove armije u evropskom kopnenom ratu“, objavljeno je sinoć.

– Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se ponovo bori u Evropi – rekao je general ser Patrik Sanders, koji je ove nedelje preuzeo sveukupnu komandu nad britanskom vojskom. On je uputio ove reči vojnicima jer „ruska invazija na Ukrajinu urušava globalnu stabilnost“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSIJA NE SPAVA: Tri rakete uništile skladište goriva u ukrajinskom gradu Novomoskovsk

U potresnoj poruci britanskim trupama, napisao je: „Ja sam prvi načelnik Generalštaba od 1941. koji je preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje kontinentalnu silu… trajna pretnja iz Rusije pokazuje da smo ušli u novu eru nesigurnosti. Moja je jedina dužnost da našu vojsku učinim što smrtonosnijom i efikasnijom. Sada je vreme i naša je prilika da to iskoristimo“.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u petak govorio na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt-Peterburgu gde je pokušao da opravda svoju „specijalnu operaciju“ u Ukrajini, opisujući je kao „legalnu prema međunarodnom pravu“.

– Kazahstan ne priznaje „kvazidržavne teritorije koje su, po našem mišljenju, ono što su Lugansk i Donjeck“ – rekao je Tokajev na forumu i objasnio svoje mišljenje oko Povelje UN-a i njene odredbe o pravu naroda na samoopredeljenje.

– Možemo reći da je teritorijalni integritet sveta kategorija s jedne strane, dok će drugi tvrditi da svaki narod koji živi u nekoj državi ima pravo na samoopredeljenje i da ima pravo da se odvoji od te države – rekao je kazahstanski predsednik i dodao kako bi na svetu ubrzo bilo više od 500 novih država kada bi svi narodi realizovali to pravo.

– Iz tog to razloga mi ne priznajemo ni Tajvan, ni Kosovo, ni Južnu Osetiju… a tako ćemo se ponašati i po pitanju teritorija LNR i DNR, odnosno Lugansk i Donjeck – odlučno je odgovorio.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter