Izvor: Tanjug
14.08.2022 u 18:39
0

Brod natovaren sa ukrajinskim žitom isplovio je pod zastavom Liberije iz ukrajinske crnomorske luke Južne!

Brod natovaren sa 23.000 metričkih tona ukrajinskog žita namenjenog Etiopiji koji su poslale Ujedinjene nacije isplovio je pod zastavom Liberije iz ukrajinske crnomorske luke Južne, kao prva pošiljka u okviru programa pomoći zemljama koje se suočavaju sa glađu.

Lokalni ukrajinski zvaničnik Maksim Marčenko rekao je da brod plovi do Džibutija gde će žito biti istovareno i transportovano u Etiopiju u okviru inicijative Svetskog programa za hranu, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajina i Rusija su 22. jula postigle dogovor sa Turskom o obnavljanju plovnog puta kroz Crno more kako bi se nastavile isporuke žitarica iz ukrajinskih luka i rešila kriza izazvana poremećajem izvoza koji je nastao zbog rata u Ukrajini.

Etiopija je jedna od pet zemalja za koje UN smatraju da je izložena riziku od gladi.

ROGOV: Zaporoška nuklearna elektrana nakon još jednog granatiranja ukrajinskih trupa radi normalno

„Kapaciteti su tu, žitarice su tu, a potražnja postoji širom sveta, posebno u ovih pet zemalja. Nadamo da će svi akteri nastaviti da budu deo ovog sporazuma koji je zaista značajan za čovečanstvo. Da zaključim, danas je bilo veoma pozitivno“, rekla je koordinatorka Svetskog programa za hranu u Ukrajini Deniz Braun.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter