Izvor: BSC Happy
02.02.2023 u 17:18
0

BUGARSKA I MAĐARSKA SAGLASNE: Veruju da snabdevanje oružjem neće pomoći u rešavanju ukrajinskog sukoba

Bugarski predsednik Rumen Radev i njegova mađarska koleginica Katalin Novak dele zabrinutost zbog razvoja situacije u Ukrajini, navodi se na njihovoj konferenciji za novinare posle razgovora u Sofiji.

– Delimo zajedničku zabrinutost u kontekstu razvoja situacije u Ukrajini, rekao je Radev.

– Ovaj sukob eskalira u globalni ekonomski sukob, koji sada preti celoj Evropi. On se pretvara u rat iscrpljivanja ne samo za one koji su direktno uključeni, već i za celu Evropu, za našu ekonomiju i društveni sistem.Uvereni smo da se rešenje ovog sukoba ne može postići povećanjem zaliha naoružanja, već samo pokazavanjem volje za dijalogom i diplomatijom.Tenzije se moraju deeskalirati i neprijateljstva moraju prestati, poručio je on.

MRAČNA STRANA KIJEVA PONOVO U JEKU: Kako je predratna prestonica „seks turizma“ postala mesto prepuno nasilja i legla prostitucije!

– Kriza traje već godinu dana i, nažalost, još ne vidimo uslove za mir u Ukrajini. Ali moramo raditi na tome da kriza i vojni pritisak ne eskaliraju dalje, kako bi se stekli uslovi za održivi mir može biti stvoren što je pre moguće, rekao je šef mađarske države.

Lideri su razgovarali o bilateralnoj energetskoj saradnji, dogovorili da zajednički rade na snabdevanju energentima i ukazali na značaj razvoja nuklearne energije.

Katalin Novak bi takođe trebalo da se sastane sa privremenim premijerom Galabom Donevim tokom njene zvanične posete Bugarskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter