Izvor: Sputnik Srbija
11.06.2022 u 16:21
0

ČAVUŠOGLU SAOPŠTIO LAVROVU STAV PO PITANJU TRANSPORTA ŽITA IZ LUKA: „Smatramo da je takav plan najispravniji“

Plan Ujedinjenih nacija o transportu žita iz crnomorskih luka je najispravniji, smatra šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

„Rekao sam šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu da je plan UN najispravniji. Strane treba da razmotre detalje tog plana. Naglasili smo da je turska strana spremna za organizaciju susreta u formatu UN – Turska – Ukrajina – Rusija. To je inicijativa Ujedinjenih nacija“, rekao je Čavušoglu nakon razgovora s češkim kolegom Janom Lipavskim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Čavušoglu je naglasio da je uklanjanje prepreka za izvoz iz Crnog mora od životnog značaja za slabo razvijene zemlje.

„Britaniju i Maroko ne zanima sudbina njihovih građana, niko nas nije pozvao“ MINISTARKA DNR O ZAROBLJENIM STRANIM PLAĆENICIMA

„Naš stav je bio izložen vrlo jasno. Očekujemo odgovor ruske strane, kako u vezi s održavanjem sastanaka, tako i u vezi s ostalim detaljima. Turska će nastaviti da stavlja akcenat na to pitanje“, rekao je Čavušoglu.

Ujedinjene nacije upozoravaju na to da preti opasnost od prehrambene krize zbog nestašice žita. Zapad je optužio Rusiju da sprečava izvoz ukrajinskog žita na svetsko tržište, što je Moskva kategorički odbacila. Kijevske vlasti su same stvorile mnoštvo prepreka za izvoz žita: pored paljenja žita u Marijupoljskoj luci, ukrajinska vojska je postavila mine u akvatoriji Crnog mora, što onemogućava izvoz žita brodovima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter