Izvor: Espreso
10.04.2023 u 15:35
0

PUKOTINA NA ZAPADU: Savez protiv Rusije se raspada zbog curenja informacija!

Ruski borbeni zrakoplovi zamalo su oborili britanski izviđački avion prošle godine, prenosi The Washington Post iz tajnih američkih dokumenata koji su procurili u javnost, dajući do znanja da je taj incident mogao dovesti do sukoba NATO-a i Rusije.

Nacionalna sigurnosna zajednica SAD-a suočava se s posledicama objavljivanja desetaka tajnih dokumenata, uključujući uticaj na razmenu osetljivih informacija unutar vlade i veze s drugim zemljama.

Zanimljiva je reakcija s jedne strane ruskih vojnih blogera koji su se „fokusirali na mogućnost da su objavljeni dokumenti dezinformacije“ koje su namjerno plasirane kako bi zbunile ruski vojni vrh.

TAJVAN JE KINESKI: Kremlj dao snažnu podršku Pekingu!

S ukrajinske strane, pak, predsednikov savetnik Mihajlo Podoljak tvrdi da dokumenti sadrže „vrlo veliku količinu izmišljenih informacija“ i da je su samo „standardni elementi operativnih igara ruskih obaveštajaca“.

The New York Times u nedelju donosi nove podatke tajnih dokumenata, među kojima se posebno ističe da bi se ukrajinska mreža protivvazdušne obrane, oslabljena operatvnim baražnim napadima ruskih besposadnih letilica i projektila, mogla slomiti ako ne dođe do velikog priliva naoružanja..

Prema dokumentu od 28. februara, procenjuje se da će zalihe projektila za sustave protivvazduđne obrane S-300 i Buk iz sovjetskog doba, koji čine 89 posto ukrajinske zaštite od većine borbenih aviona i nekih bombardera, biti potpuno iscrpljene.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter