Izvor: Kurir
24.04.2023 u 10:55
0

DOK RUSI KRVARE NA FRONTU SRPSKI ZET PLIVA U PARAMA! Sandra i Andrej Meljničenko duplirali bogatstvo

Sandra i Andrej Meljničenko su po magazinu "Forbes" najbogatiji Rusi na planeti.

Uprkos sankcijama koje je Zapad uveo oligarsima iz RF, njihovo bogatstvo je skočilo ove godine, pa najveća zemlja sveta ima čak 110 milijardera, objavio je Forbs.

Najbogatiji Rusi zaradili su još 152 milijarde dolara prošle godine, što se dogodilo zbog visokih cena prirodnih resursa, ali i oporavka od prvobitnih gubitaka nakon početka rata u Ukrajini.

GRUPIŠU SE PAKLENE SNAGE: Ukrajinci na Dnjepru spremaju kontraofanzivu

Rusija ima 110 milijardera, što je za 22 više nego prošle godine, navodi magazin. Kako dodaju, njihovo ukupno bogatstvo je sa 353 milijarde skočilo na 505 milijardi dolara.

Odrekli se pasoša

Lista bi bila i veća, ali na njoj više nema petorice milijardera – osnivača „DST globala“ Jurija Milnera, osnivača „Revoluta“ Nikolaja Srotonskog, osnivača „Fridom fajnensa“ Timura Turlova i koosnivača „Džet brejnsa“ Sergeja Dmitrijeva i Valentina Kipjatkova – jer su se odrekli ruskog državljanstva.

– Na rezultate uticala su apokaliptična predviđanja o ruskoj ekonomiji – naveo je Forbs, podsećajući da je bogatstvo ruskih milijardera pre početka rata, u 2021, ipak bilo veće i iznosilo je 606 milijardi dolara

U kom slučaju PUTIN može da upotrebi NUKLEARNO ORUŽJE? „Malo verovatan scenario“

Nakon što je ruski predsednik 24. februara 2022. naredio „specijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini, Zapad je Moskvi uveo sankcije, za koje je rečeno da su najstrože u novijoj istoriji. Putin je rekao da Zapad pokušava da uništi Rusiju, ali da su njihove sankcije neuspešne. Ruska ekonomija je, navodi Rojters, oslabila za 2,1 odsto zbog sankcija, ali uspevala je da proda mnogo toga na kineskom, indijskom i bliskoistočnom tržištu.

Cena nafte, koja je krvotok ruske ekonomije, navodi Rojters, skočila je sa 69 dolara po barelu u 2021. na 76,09 dolara po barelu u 2022. Osim toga, skočila je i cena đubriva. Andrej Meljničenko, inače srpski zet jer je oženjen bivšom „modelsicom“ Sandrom Meljničenko, najbogatiji je Rus na ovoj listi. Njegovo bogatstvo je duplirano u odnosu na prošlu godinu.

Na drugom mestu se nalazi Vladimir Potanin, predsednik proizvođača čelika „Nornikel GMKN.MM“, sa 23,7 milijardi dolara, dok je na trećem Vladimir Lisin, koji kontroliše „Nornikel GMK.MM“, sa 22,1 milijardom dolara. Prošle godine Lisin je bio na prvom mestu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter