Izvor: BSC Happy
22.03.2023 u 15:24
0

DA LI JE OVO KRAJ MAKRONA?: Sporni zakon ipak ostaje!

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u sredu da zakon o penziji koji je izneo bez glasanja u parlamentu mora da se primeni do „kraja godine“, držeći se njegove odluke da podigne starosnu granicu za penzionisanje sa 62 na 64 godine uprkos masovnim protestima.

Makron, koji je to komentarisao u intervjuu emitovanom na nacionalnoj televiziji, rekao je da će nacrt zakona „nastaviti svojim demokratskim putem“.

Ustavni savet treba da razmotri predlog zakona u narednim nedeljama, a on može biti pretvoren u zakon tek nakon što to telo da sagla

MAKRON SILOM ODRŽAVA VLAST: Hapšenja u Parizu!

To je bio prvi put da je Makron javno progovorio otkako je njegova vlada prošle nedelje iznudila predlog zakona o penzijama u parlamentu, što je izazvalo raštrkane proteste u Parizu i širom zemlje, od kojih su neki prerasli u nasilje. Njegova vlada je u ponedeljak preživela dva glasanja o poverenju u donjem domu parlamenta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter