Izvor: Alo.rs
02.01.2023 u 16:28
0

DA LI SE TO USKORO OČEKUJE KRAJ RATA? General predviđa okončanje sukoba

Bivši general NATO-a Hans-Lotar Domreze predvideo je vreme za prekid vatre u Ukrajini. On je to saopštio u intervjuu novinama medijske grupe „Funke“.

Portparolka NATO Oana Lungesku pozdravila je napore preduzete radi deeskalacije napetosti na severu Kosova i Metohije: „Očekujemo da se sve strane pridržavaju svojih obaveza“

U razgovoru sa novinarima, general je 2023. nazvao godinom prekida vatre u Ukrajini. „Tokom 2023. imaćemo primirje“, naglasio je Domreze.

Prema njegovim rečima, početkom godine Rusija i Ukrajina će pokrenuti nove ofanzive i pokušati da ostvare svoje ciljeve. Međutim, bliže letu, prema generalovim rečima, strane će shvatiti da dalja neprijateljstva ne dovode do zauzimanja novih teritorija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Doći će vreme za pregovore o prekidu vatre. Ostaje samo mogućnost sklapanja sporazuma koji će odgovarati obema stranama, rekao je izvor. Domreze je sugerisao da bi u ovom slučaju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski mogao da odustane od planova da odmah preuzme kontrolu nad Krimom i drugim teritorijama.

Bivši general NATO-a je napomenuo da bi se strane mogle dogovoriti o prelaznom periodu od 50 godina. Kao primer, Domreze je naveo situaciju sa povratkom Hong Konga pod kinesku kontrolu.

Krajem decembra 2022. bivši komandant Evropske armije NATO-a, general Filip Bridlav, rekao je da bi Oružane snage Ukrajine trebalo da napadnu Rusiju na njenoj teritoriji. Prema Bridlavu, za to zemlje NATO-a moraju Kijevu da isporuče rakete dugog dometa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter