Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 13:03
0

DA SE UKINE MEĐUNARODNA DOMINACIJA ZAPADA: Lavrov najavio novi koncept spoljne politike Rusije

Prema rečima Lavrova, Zapad je „opsednut“ svojim ambicijama za unipolarnim svetskim poretkom

Ruski ažurirani spoljnopolitički koncept će ukazati na potrebu da se ukine međunarodna dominacija Zapada, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Larvov.

– Naš ažurirani koncept spoljne politike zahtevaće da se prekine monopol Zapada na oblikovanje okvira međunarodnog života, koji od sada ne treba da se određuje na osnovu njegovih sebičnih interesa, već na pravednoj, univerzalnoj ravnoteži interesa, kako to zahteva Povelja UN, koja ugrađuje princip suverene jednakosti svih država – rekao je Lavrov Državnoj dumi.

Prema rečima visokog ruskog diplomate, Zapad je „opsednut“ svojim ambicijama za unipolarnim svetskim poretkom i „grubo krši“ princip suverene ravnopravnosti nacija.

ZAPAD LAŽE RUSIJU O NAPADIMA NA „SEVERNI TOK“! Lavrov: „Tako su lagali i o Minskim sporazumima“

SAD i njihovi saveznici manijakalno nastoje da ožive neokolonijalni, unipolarni svetski poredak kako bi sprečili nepristrasni proces uspostavljanja i promovisanja novih svetskih centara – rekao je Lavrov.

On se osvrnuo na govor ruskog predsednika Vladimira Putina krajem septembra kada je rekao da je to u daljoj potrazi za „pljačkom sveta i prikupljanjem počasti od čovečanstva“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter