Izvor: Blic.rs
19.02.2023 u 18:51
0

DEMONSTRACIJE U MOLDAVIJI: Traže da vlada pokrije račune za grejanje!

Sandu je nedavno govorila o navodnoj zaveri Moskve da zbaci moldavsku vladu, kako bi skrenula zemlju sa evropskog puta i stavila se na raspolaganje Rusiji.

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se danas u glavnom gradu Moldavije zahtevajući da nova prozapadna vlada u toj zemlji u potpunosti pokrije račune građana za grejanje tokom zime.

DA LI SU OVO DVA GLAVNA RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOLDAVIJA ZATVORILA VAZDUŠNI PROSTOR? Naredba će biti na snazi do 16. februara!

Protest je organizovala nedavno formirana grupa pod nazivom Pokret za narod, a podržali su je članovi Moldavske stranke Šor naklonjene Rusiji, koja ima šest mesta u parlamentu bivše sovjetske republike, od ukupno 101.

Neki od demonstranata koji su se okupili u Kišinjevu pozvali su na ostavku predsednice zemlje, uzvikujucć „Dole, Maja Sandu!“. Drugi su držali plakate sa licima nekih moldavskih lidera i političara postavljene pored fotografija velikih kuća i otmenih automobila.

– Oni imaju milione. Mi umiremo od gladi – poručili su.

Sandu je nedavno govorila o navodnoj zaveri Moskve da zbaci moldavsku vladu, kako bi skrenula zemlju sa evropskog puta i stavila se na raspolaganje Rusiji.

Serija antivladinih protesta koje je pokrenula Šor partija potresla je Moldaviju tokom jeseni, pošto je teška energetska kriza zahvatila zemlju nakon što je Rusija oštro smanjila isporuke prirodnog gasa.

Istovremeno, vlada Moldavije zatražila je od Ustavnog suda zemlje da proglasi Šor stranku nelegalnom.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter