Izvor: BSC HAPPY
25.02.2023 u 18:29
0

DIPLOMATSKA POBEDA MOSKVE U G20 Kinezi stali uz Ruse i oborili dve važne stavke zajedničke izjave!

Ministri finansija G20 i guverneri centralnih banaka odobrili su zajedničku izjavu koja isključuje odredbe koje osuđuju ruske akcije u Ukrajini nakon sastanka u Bengaluru u subotu.

Prema dokumentu koji je dostupan „svi ministri finansija G20 i guverneri centralnih banaka složili su se sa paragrafima 1, 2 i paragrafima od 5 do 17 zajedno sa aneksima 1 i 2“, dok paragrafi 3 i 4 koji su osuđivali ruske akcije u Ukrajini, nisu odobrili predstavnici Rusije i Kine.

„Stavove 3 i 4 ovog dokumenta, kako je prilagođeno Deklaraciji lidera G20 sa Balija (15-16. novembar 2022), složile su se sve zemlje članice osim Rusije i Kine“, navodi se u dokumentu.

OGLASIO SE „VAGNER“: Rusi nadomak centra Bahmuta

U paragrafu o situaciji u Ukrajini, na primer, navodi se da većina zvaničnika „u najsnažnijem smislu“ žali zbog ruskih akcija u Ukrajini, dodajući da ukrajinska kriza negativno utiče na globalnu ekonomiju. U dokumentu se ističe da je „bilo i drugih stavova i različitih ocena situacije i sankcija“.

„Prepoznajući da G20 nije forum za rešavanje bezbednosnih pitanja, priznajemo da bezbednosna pitanja mogu imati značajne posledice po globalnu ekonomiju“, navodi se u neodobrenom paragrafu.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter