Izvor: Sputnjik
04.01.2023 u 17:16
0

KULEBA SAOPŠTIO: Pripreme za predaju PVO sistema „Patriot“ već počele

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da će se za ove sisteme naći "protivotrov“.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da su već počele pripreme za prebacivanje američkih sistema protivvazdušne odbrane „patriot“ Kijevu.

– Očekujemo da će „patriot“ biti raspoređen što je pre moguće. Pripreme za predaju ovih sistema su već počele – rekao je on na brifingu u sredu.

ZELENSKI LAŽIRA POBEDE DA OPRAVDA MILIJARDE DOLARA POMOĆI: Ukrajina pokreće novu kampanju ubeđivanja saveznika da nastave finansiranje!

Kuleba je dodao da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i njegovo okruženje rade na novim odlukama o isporukama oružja.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da će Rusija moći da uništi PVO sisteme „Patriot“ u slučaju da ih Vašington isporuči Kijevu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe je primetio da je „Patriot“ prilično star sistem i da ne radi kao ruski S-300. On je dodao da će se za ove sisteme naći „protivotrov“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter