Izvor: Kurir.rs
09.04.2023 u 20:11
0

NEMILE VESTI ZA UKRAJINU: Tajna dokumenta SAD otkrivaju: „Kijevu ponestaje resursa, nema ni municije!“

Ispostavilo se da je Kijev iscrpeo vojne resurse koje su obezbedile SAD i saveznici.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane srednjeg dometa iscrpeće svoje mogućnosti do 23. maja, piše Vašington post, pozivajući se na procurela tajna dokumenta američke vojske i obaveštajnih službi.

AMERIKU POTRESA NAJVEĆI ŠPIJUNSKI SKANDAL: Posledice haosa mogu biti stravične po čitav svet!

– Mogućnost pružanja protivvazdušne odbrane srednjeg dometa za zaštitu biće potpuno iscrpljena do 23. maja. Procenjuje se da će Ukrajina izdržati još 2-3 talasa udara – navodi se u dokumentu Pentagona.

Prema pisanju medija, analiza situacije sa snabdevanjem municijom sprovedena je u periodu od kraja februara do početka marta ove godine.

Dokumenti koji su procureli ukazuju na zabrinjavajuću nestašicu oružja koje je isporučio Zapad u Ukrajini. Ovo se posebno odnosi na municiju i protivvazdušnu odbranu.

U članku se napominje da zbog iscrpljivanja zaliha, ukrajinske trupe treba da se postaraju da sistemi protivvazdušne odbrane rade kao prioritet protiv lovaca i helikoptera. Istovremeno, Kijev se poziva da ne troši ovaj resurs na „manje pretnje poput dronova“.

Pored PVO, Pentagon je zabrinut i zbog smanjenja zaliha artiljerije, koja bi, sudeći po prognozama, mogla da nestane u roku od nekoliko dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter