Izvor: Tanjug
03.06.2022 u 07:24
0

„DOSTA, DOSTA“! Bajden traži od Kongresa da preduzme mere protiv oružanog nasilja

Uzvikujucći više puta „dosta, dosta“, američki predsednik Džozef Bajden je tokom obraćanja zamolio Kongres da preduzme mere protiv oružanog nasilja, posle nedavnih masovnih ubistava u SAD , za koje je naveo da su škole i druga svakodnevna mesta pretvorile u „polja smrti“.

U jučerašnjem obraćanju naciji iz Bele kuće, Bajden je priznao da nailazi na ogroman politički otpor dok pokušava da poveća pritisak na Kongres da usvoji strožija ograničenja u vezi sa oružjem, s obzirom da su slični napori bili neuspešni posle prethodnih napada, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OŠTRE REČI RUSKOG PREDSTAVNIKA U UN Međunarodni sud je čisto politički instrument, ni oni ni čitav Zapad ne mare za zločine kijevskog režima!

Američki predsednik je ponovo zatražio da se obnovi zabrana na prodaju poluautomatskog i automatskog oružja i šaržera velikih kapaciteta, i rekao je da ako Kongres neće da prihvati sve njegove predloge, mora bar da pronađe kompromis, kao što je sprečavanje onih koji imaju problema sa mentalnim zdravljem da dođu u posed oružja ili podizanje starosne granice za kupovinu poluatomatskog i automatskog oružja sa 18 na 21 godinu.

„Koliko smo još pokolja spremni da prihvatimo“, pitao je je Bajden posle prošlonedeljnog masakra koji je počinio 18-godišnjak, koji je ubio 19 učenika i dva nastavnika u osnovnoj školi u Juvaldeu u Teksasu, i još jednog napada u sredu u Tulsi, u Oklahomi, gde je napadač pucao i ubio četiri osobe i sebe u medicinskoj ordinaciji.

Ameriku je proteklih sedmica potresao niz masovnih pucnjava, u prodavnici u Bafalu, u državi Njujork, osnovnoj školi u Teksasu i kliničkom centru u Oklahomi, prenosi agencija Rojters.

“Ovog puta moramo da odvojimo vreme i nešto preduzmemo“, rekao je Bajden, obraćajući se podeljenom Senatu, u kojem je neophodna podrška 10 republikanaca za većinu od 60 glasova da bi se usvojio zakonski predlog.

On je upozorio da ako zakonodavci ne budu reagovali, birači treba da ovaj problem postave kao centralno pitanje na novembarskim izborima, koji se održavaju na polovini predsedničkog mandata, navodi Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter