Izvor: HappyBSC
14.12.2022 u 22:29
0

Dragoslav Bokan u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Kao u boksu, gde već pesnica ide ka vama, a vi eskivirate i udarite prvi“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 294. dan rata u Ukrajini.

O situaciji na frontu, izgledima za pregovore o rešavanju krize u Ukrajini, kao i o brojnim drugim temama, rtazgovarali smo sa našim gostima: Milutinom Ilićem, NVO „Geopolitika“, Dragoslavom Bokanom sa Instituta za nacionalnu strategiju i Ljubanom Karanom, oficirom KOS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragoslav Bokan rekao je u emisiji „AKTUELNOSTI“ da je praktično 1941. godine počeo rat protiv Rusije koji traje i danas, a da se samo menjaju nosioci Zapadnih nasrtaja na Rusiju

„Pre svega rat je počeo 2014. godine i on od tada nesmetano traje. To nije rat iz ove godine, niti je specijalna vojna operacija uzrok, ona je posledica. Mi čak možemo da kažemo i drugo, da je praktično 1941. godine počeo rat protiv Rusije koji traje i danas, samo se menjaju nosioci Zapadnih nasrtaja na Rusiju i pokušaja da se ona izparceliše, da se uništi njena ruska ideja, koja je postojala i u Sovjetskom savezu. Kada su Nemci u junu 1941. godine krenuli na Sovjetski savez i samim tim i na Rusiju. U okviru svih tih pokušaja, Napoleonovog, Hitlerovog, da uđu u Rusiju oni su od tada, a evo do sada, rade istu stvar. Okuplja se i ista ekipa oko njih. Isti ti Letonci, Litvanci, Estonci, Poljaci, Rumuni, ti isti saveznici njihovi, samo su se tada zvali „Vafen SS“, kao neka vrsta oružanih SS formacija iz cele Evrope, a sada imamo te iste oružene formacije delom kao plaćenike u Ukrajini na strani Ukra, delom kao donosioce naoružanja i deo tog medijskog fronta koji je organizovan po logici „Rusi su đavoli“ i nema ničeg dobrog kod njih, i nema nikakve krivice kada bilo šta njima napraviš, a Ukrajinci su anđeli koji su patnici i kada ubijaju i kada muče zarobljenike, to nema nikakve veze, o tome nećemo da pričamo, i kada nose kukaste krstove to im opraštamo. Ta varijanta tog frontalnog rata, kroz razne ideologije, kroz razne uniforme, kroz razne vojske, kroz razne centre: čas Berlin, čas Vašington, čas Brisel, čas London, to je taj stalni rat. Tako da rat oni izazivaju“, izjavio je Bokan.

On je istakao da je sa ruske strane to rat za održanje, opstanak i mir.

„Sa ruske strane, to je rat pre svega za održanje, za opstanak sa jedne strane i za mir. Vi neki put morate da ratuje da biste obezbedili mir. Kada nasilnik upadne u ulicu i počne da maltretira sve građane te ulice, kako vi drugačije, sem nasilno, da vi njega sprečite. Morate da ga razoružate, da ga „denacifikujete“ da prevedemo na taj jezik specijalne vojne operacije, morate da ga demilitarizujete, znači da mu oduzmete oružje i nakon toga da time unesete mir. Mir se unosi oružanom borbom. Zato je nekada postojalo razlikovanje između odbrambenog rata i osvajačkog rata. Danas toga nema, samo kažu: „Vi ste počeli rat, vi ste nasilnici, vi pucate, ubijate nevine ljude… Naravno odmah kreće ta ludačka propaganda koja je ovoga puta toliko preterala da je postala smešna“, dodao je Bokan.

On je istakao da Zapadni mediji ignorišu najbrutalnije pretnje uglednih Ukrajinaca.

„Prvih par meseci kao da Rusi ništa drugo nisu radili samo su gađali vrtiće. Svakog dana smo čuli da je vrtić ovde, vrtić onde… Kao da nisu normalni, kao ludaci iz neke zle bajke ili iz nekog mračnog crtanog filma gde taj ludak naređuje: „Je l’ ima tamo vrtić? Gađaj!“, kao neka ludnica u kojoj se veruje u otvorenu laž, koja ne može da se prikrije ničim, niti oni žele da je prikriju. Ovo je prvi put, mi gledamo snimke u kojima ukrajinski doktori, intelektualci, novinari, oficiri, govore da će iseći genitalije, da će kastrirati, da će ubiti decu i ništa. Nema čak ni izvinjavanja: „Znate on je malo lud, on ima posledice ko zna čeka, dovešćemo drugog“. Ti ljudi ostaju na svojim mestima i nakon takvih neverovatnih izjava. Zamislite kad bi neko od nas Srba ili Rusa, izjavio to da ćemo kastrirati naše neprijatelje. Bili bismo stavljeni na stub srama za večnost“, dodao je Bokan.

Reditelj je uporedio situaciju sa boks mečom.

„Ta borba za održanje Rusije, za sprečavanje protivničkog udara, gde ako imate i neki mali uzrok, vi unapred znate da ako vi ne krenete, oni će vas udariti. Kao u boksu, gde već pesnica ide ka vama, a vi eskivirate i udarite prvi. Vi ne udarate prvi jer ste želeli da udarite prvi, nego ste prisiljeni da u tom boks meču, gde je unapred sve namešteno, da ipak udarite protivnika i da mu pokažete da ne može tako“, zaključio je Bokan.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter